HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesBlogVoorwaardenDienstenContact
X

/

Friday 18 December 2020

Waarom een rondreis Montenegro op jouw bucketlist moet komen te staan

Montenegro

is voor velen waarschijnlijk een onbekende bestemming. Maar wist je dat dit land een waar vakantieparadijs is? Met ongerepte natuur, steden vol historie en baaitjes waar je prima kunt vertoeven, voldoet dit land aan alle eisen van verschillende soorten vakantiegangers. Zet die rondreis door Montenegro dus maar snel op je bucketlist, want dit land gaat jou in alle opzichten verbazen. En het allerfijnste? Montenegro is nog onontdekt door toeristen, dus vergeet het massatoerisme en beleef dit land in authentieke staat. Er is hier zat te ontdekken, waardoor actievelingen zich hier helemaal thuis voelen. Voor ontspanning zit je hier ook goed, want de vele strandjes bieden rust en genot. Benieuwd? Lees dan snel mee, want in dit artikel geven we je zeven redenen waarom een rondreis Montenegro op jouw bucketlist moet komen te staan.

1. Prachtige architectuur van Kotor

Cultuursnuivers opgelet! Tijdens een rondreis in Montenegro mag een bezoek aan Kotor niet ontbreken. Vanuit het Historic Boutique Hotel Cattaro sta je binnen mum van tijd in de stad en kun je de schoonheid gaan bewonderen. Met geschiedenis zit het wel goed in Kotor, aangezien deze stad een indrukwekkend verleden heeft. Niet alleen het verleden is noemenswaardig, ook de aanwezigheid van twaalf pleinen is bijzonder. Zo bijzonder zelfs, dat deze groep door UNESCO als werelderfgoed is uitgeroepen. Door de vriendelijke bevolking en fijne sfeer voel je je een echte local zodra je door de stad loopt. Dat deze stad een lust voor het oog is, blijkt wel uit het feit dat Kotor zich in een fjord bevindt met uitzicht op adembenemende bergen en een rustgevende zee. In combinatie met de Venetiaanse architectuur maakt dit het plaatje af.


(Foto 1. Kotor)

2. Verborgen baaitjes in Budva


Zon, zee en strand mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie. Gelukkig ben je daarvoor aan het juiste adres tijdens een rondreis in Montenegro. De mooiste baaitjes zijn te vinden in de parel van deze gemeente, namelijk
Budva. De prachtige baai in Budva is fantastisch vanwege zijn gouden zandstrook waar je maar al te graag je handdoek wilt uitrollen. Dankzij het mediterrane karakter zit het hier wel goed met de sfeer, en ook voor een hapje en een drankje is dit de place to be. Schuif aan bij een willekeurig restaurant voor een stevige en traditionele maaltijd of neem een kijkje bij een van de vele openluchtcafeetjes. Zo kom je de dag wel door! Rijd je een stukje verder, dan kom je terecht in Becici of Petrovac. Ook dit zijn dé locaties voor een dagje zen. Bovendien nodigt de kraakheldere zee uit voor een duik. Waterliefhebber of niet, de blauwe zee kan niemand hier weerstaan. Ook verblijven in de buurt van de verborgen baaitjes in Budva? Dan is Hotel Moskva the place to be! Laat je verrassen door de charme en geniet met volle teugen van je tijd in dit fantastische hotel.


(Foto 2. Budva)

3. De fijne stranden in Montenegro


We noemden net al een aantal onbekende baaitjes waar je heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte, maar wie op zoek is naar meer reuring zit ook op de juiste plek in Montenegro. Hier vind je namelijk talloze populaire plaatsen met stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de stranden van Ulcinj? Het meest bekende en hoofdstrand van de stad is Mala Plaža, maar je vindt hier nog veel meer plekken om je handdoek uit te rollen.
Het meest bijzonder is het bijna 13 km lange zandstrand Velika Plaža dat je in Ulcinj vindt. Ook kun je prima vertoeven in Mogren en Lučice. Geniet op Mogren Beach van het prachtige uitzicht op het heldere water, de indrukwekkende grotten en de vele pijnbomen. Reis je af naar Petrovac? Dan geniet je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat van de ontspannen sfeer op het strand Lučice. Naast de ontspannen sfeer zul je je ook verbazen over het helderblauwe water. Tijd om je ogen goed de kost te geven en heerlijk te zwemmen!


(Foto 3. Petrovac)

4. Het bijzondere Sveti Stefan

De absolute parel van de Adriatische kustlijn? Dat is zonder twijfel Sveti Stefan. Vanuit Budva sta je binnen enkele ogenblikken naast dit prachtige schiereiland, waar je wordt getrakteerd op adembenemende aangezichten. Talloze beroemdheden zijn je al voorgegaan en hebben genoten van dit mooie stukje Montenegro. Hoewel het vroeger dienst deed als schuilplaats, wordt het vandaag de dag gebruikt als luxe resort. Daardoor is een dagje strand in Sveti Stefan niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Wil je wel verblijven in dit mooie stuk van Montenegro? Dan is Villa Edelweiss de oplossing! Hier vier je vakantie als nooit tevoren en geniet je van uitzicht op zee.


(Foto 4. Sveti Stefan)

5. De sfeervolle steden


Tijdens ons verblijf in Montenegro zijn er een aantal plaatsen uitgesprongen die wij meer dan de moeite waard vinden. Een daarvan is Perast. Dit is een oud dorpje bij de Baai van Kotor. Met slechts 350 inwoners kenmerkt dit dorp zich door zijn kleine, maar fijne karakter. Echte trekpleisters zijn de twee kleine populaire eilanden voor de kust, genaamd Gospa od Škrpjela en Sveti Dorde. Wat ons betreft reden genoeg om te verblijven in dit fijne plaatje, wat je op-en-top doet bij Villa Perast. Ook Herceg Novi en Ada Bojana zijn echte must visits. Beide plaatsen zijn erg geliefd en een en al bruisend. Herceg Novi is gelegen in het noordwesten van Montenegro en tevens de ingang van de Baai van Kotor. De stad is met zijn historische kerken, forten en pleinen een echte blikvanger, dus zet een verblijf bij Master 5 Apartments maar op je bucketlist. Breng je een bezoek aan het eiland Ada Bojana? Dan mag een middagje kite- of windsurfen niet ontbreken.



(Foto 5. Herceg Novi)

6. Genieten van de ongerepte natuur in natuurpark Durmitor


Een rondje door
Durmitor National Park is beslist geen straf. Je vindt dit park in het noorden, een deel dat je tijdens je rondreis in Montenegro beslist niet mag laten liggen. Dankzij de schoonheid van dit park is ook deze hotspot op de UNESCO-werelderfgoedlijst terechtgekomen. Je begint je verkenning door het park in de stad Žabljak, dat al een attractie op zich is. Vanuit daar heb je meerdere opties om het park te ontdekken. Wat een echte aanrader is? De wandeling op Bobotov Kuk, wat jouw tocht letterlijk en figuurlijk naar een hoogtepunt leidt. Ben je niet vies van een beetje actie? Dan kunnen we je meer dan aanraden om te gaan raften op de oevers in de diepste kloof in Europa: de Tara. Naast de twee rivieren, de Tara en Piva, is het Crno Jezero meer ook niet te missen. ‘S Winters zal dit meer in een waar ijsspektakel veranderen en in de zomer is dit de uitgelezen plek om te zwemmen. Ook voor het ondernemen van andere buitensporten is dit een goede uitvalsbasis. Met flora en fauna in overvloed kijk je hier rustig, een hele dag je ogen uit. Aan het einde van de dag de natuurbeleving doorzetten? Woodland is daarvoor het juiste adres, want dit verblijf ligt op slechts 2 kilometer afstand van het park. Laat die natuurbeleving dus maar beginnen!


(Foto 6. Durmitor National Park)

7. Heerlijk eten met buitenlandse invloeden

Het eten zal je tijdens een rondreis in Montenegro misschien nog wel het meest verbazen. Restaurants in Montenegro gebruiken graag verse ingrediënten wat te proeven is in elke hap. Hoewel de keuken van dit land met zijn klassieke visgerechten en prosciutto iets weg lijkt te hebben van de Italiaanse keuken, zijn er ook veel typische Balkan gerechten te vinden. Zo vind je hier traditionele Hongaarse stoofpotten, die een ware smaaksensatie veroorzaken. Bestel dus zeker een čorba als je liefhebber bent van vlees, of een vegetarische sataraš. Zelfs de invloeden van de Turkse keuken zijn terug te vinden, want vleesspecialiteiten zoals lam en schaap staan op bijna iedere menukaart. Je bent hier dus aan het juiste adres voor Güveç of overheerlijke kebab. Ook het Turkse Baklava en Burek staan hier op het menu. Wil je proeven wat de locals hier eten? Bestel dan eens een zwarte risotto of een Kacamak. Lokale drankjes die je echt moet proberen zijn Nikšicko of de sterke likeur Rakija die wordt gemaakt van pruimen of kruiden. Laat het je smaken!


(Foto 7. Historic Boutique Hotel Cattaro bij Kotor)

Ben jij na het lezen van dit artikel ook dol enthousiast geworden over een rondreis door Montenegro? Bekijk dan zeker even de Fly & Drive Montenegro en wie weet ontdek jij binnenkort dit prachtige land!

Geschreven door Renske