HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesBlogVoorwaardenDienstenContact
X

/

Wednesday 24 March 2021

10x bijzonder overnachten aan de Amalfikust

De Amalfikust is een droombestemming voor jong en oud. Wat wij hier met eigen ogen hebben bewonderd, zijn we nog nergens anders ter wereld tegengekomen. De gehele kust is omvangen door prachtige Lattari bergen, idyllische dorpjes en bloeiende tuinen. In combinatie met de kleurige citroenbomen lijken de panorama’s van de Amalfikust haast geschilderd. Geen wonder dat de Amalfikust keer op keer weet te verleiden! Vraag ons waar we het liefst vakantie vieren en we antwoorden zonder na te denken dit prachtige stuk Italië. Als fervente bezoekers weten we dan ook precies waar je moet verblijven om het meeste uit je vakantie aan de Amalfikust te halen. Lees je mee om te ontdekken wat echte aanraders zijn om te overnachten aan de Amalfikust?

1. Villa Scarpariello Relais


Pittoresker dan Villa Scarpariello Relais ga je het niet krijgen. Niet voor niets beginnen we de lijst met deze oogstrelende Bed & Breakfast. Deze Bed & Breakfast maakt deel uit van een oude toren uit 1400, en biedt ook nog eens een fantastisch uitzicht op zee. Een perfecte uitvalsbasis voor koppels! Een kamer of appartement bij Villa Scarpariello Relais voelt als een geschenk uit de hemel en laat je optimaal ontspannen aan de Amalfikust. Een mooi zwembad, prachtige tuinen en twee terrassen met uitzicht over de kust maken dat je hier op en top kunt genieten. Het meest luxe is toch wel de privétoegang tot het strand, waar je kunt genieten van zon, zee en strand. Een dagje op pad? Positano, Amalfi, Ravello en Sorrento liggen op een steenworp afstand.



2. Villa Casale


Het toppunt van iconisch?
Villa Casale in Ravello. Zodra je arriveert op deze bestemming lijkt het haast of je naar een ansichtkaart aan het staren bent. Deze plek staat ook wel bekend als meest geliefde plek aan de Amalfikust, dus voor een verblijf kun je het niet beter treffen. Vanaf Villa Casale wandel je zo het centrum van Ravello in. Dit plaatsje staat bekend als een oase van rust. Voor een ontspannen vakantie is dit dus de place to be! Ook de Bed & Breakfast zelf is een echte topper. Niet alleen beschik je over een prachtig zwembad, ook heb je hier het beste uitzicht van Ravello! Tel daar de stijlvolle appartementen bij op die ieder hun eigen charme hebben en je vakantie kan niet meer stuk.


3. Villa Oliviero


Ga je overnachten aan de Amalfikust? Dan mag een verblijf bij Villa Oliviero in Positano niet ontbreken. De woorden stijlvol en elegant omschrijven deze verblijfplaats het beste. Je zult je hier vanaf moment één volledig in Italiaanse sferen wanen. De luxe is hier goed vertegenwoordigd, dus reken maar dat je niets tekort zult komen. Bovendien zijn het interieur en de buitenomgeving zo mooi dat je er geen genoeg van zult krijgen. Dit luxe huis biedt plaats aan twaalf gasten, waardoor je hier met volle teugen kunt ontspannen. Wat wij zo bijzonder vonden aan dit verblijf? De prachtige grote tuin, het zwembad, de jacuzzi en het Turkse bad. Ongelimiteerd genieten!



4. Suite Principessina


Wie tijdens een verblijf aan de Amalfikust vooral wil profiteren van zon, zee en strand, doet er goed aan om een verblijf te boeken bij Suite Principessina. Vanaf deze prachtige locatie wandel je zo de zee in en heb je bovendien mogelijkheden voor een prachtige duiktocht. Net als Villa Casale is Suite Principessina gelegen in het prachtige Ravello waar je geniet van schitterend uitzicht op zee. Bovendien is het luxe onderkomen uitgerust met een ruime slaapkamer met een zithoek, een moderne badkamer met douche en hydromassagebad en een kitchenette. Reken maar dat een romantisch verblijf hier gegarandeerd is! Zwemmen in zee behoort tot de opties, maar het is ook mogelijk om plaats te nemen op een ligbedje aan het zwembad.




5. Villa Divina


Talloze citroenbomen, olijfbomen en mediterrane bossen maken Villa Divina de ideale omgeving voor een vakantie. Rust en natuur zijn altijd dichtbij, en het schitterende uitzicht op zee zorgt ervoor dat je het hier optimaal naar je zin zult hebben. Zelfs tijdens een verfrissende duik in het unieke binnenzwembad geniet je van uitzicht op de Golf van Salerno. Bovendien proef je de smaak van Italië hier op en top, want de Agriturismo O'Cammariello produceert de meest smaakvolle limoncello. Italië in een flesje! Om je in het levendige van de Amalfikust te wanen, hoef je maar een paar kilometer te rijden, want de plaatsen Ravello, Pompeii en Napoli liggen in de buurt.




6. Villa Gianlica


Met zijn charme weet
Villa Gianlica je volledig in te pakken voor een heerlijk verblijf. Dit boutique hotel dat gelegen is in het sfeervolle Praiano, is de perfecte locatie voor ieder die komt om de schoonheid van de Amalfikust te ontdekken. Minstens net zo mooi zijn de kamers van Villa Gianlica, waar aan luxe geen gebrek is. Fijne tweepersoonsbedden en een prachtige tuin of een buitenbalkon om ‘s ochtends rustig wakker te worden. Bij de Superior kamers is zelfs een fijne jacuzzi aanwezig. Ook het zwembad laat je optimaal kennismaken met ontspanning. Voor een dagje sightseeing hoef je niet ver te lopen, want op slechts twee kilometer afstand geniet je van traditioneel Italië in Positano.



7. La Fenice


La Fenice
kunnen wij zonder twijfel rekenen tot een van onze beste Bed & Breakfasts in Positano. Waarom? Het privéstrand en het zwembad zijn uniek in deze plaats aan de Amalfikust, waardoor je jezelf gelukkig mag prijzen met een verblijf bij La Fenice. Op een landgoed van 3 hectare groot is er genoeg ruimte om je vakantie aan de Amalfikust te vieren, terwijl je geniet van prachtig uitzicht op zee. Zelfs vanuit je eigen kamer vang je een glimp op van deze schitterende blauwe massa. Omgeven door witte bougainvillea, wijnranken en citroenbomen is dit de plek waar je wilt zijn.




8. Villa Flavio Gioia


Villa Flavio Gioia
is een luxe residentie in het hart van Positano en staat voor comfort in een prachtige omgeving. De villa weet oude elementen feilloos te combineren met moderne karakteristieken, waardoor de elegantie nog optimaal in tact is. Bovendien ligt deze villa in het gezellige centrum van Positano en dichtbij zee, waardoor je hier geniet van het beste van beiden. Hoewel je in de villa kunt genieten van rust, ruimte en privacy, vind je dichtbij Villa Flavio Gioia winkels, restaurants en bars. Voor een dagje strand zijn Fornillo, La Porta en Fiumicello echte aanraders. Wie graag de historie van Italië wil bewonderen, doet er goed aan om Pompeii te bezoeken.



9. Hotel Margherita


Bij Hotel Margherita kan op en top worden toegegeven aan vakantiekriebels. Dit hotel beschikt over een klein zwembad en solarium, restaurant en een schitterend uitzicht vanaf het panoramaterras. De ideale ingrediënten voor een heerlijke vakantie! Bovendien zit de sfeer er hier goed in, want de mediterrane inrichting zorgt voor een knus gevoel. Als dat nog niet voor genoeg vakantiegeluk zorgt, doet het personeel dat wel, want zij doen er alles aan om het jou naar de zin te maken. Ook de mond verwennen is hier geen enkele uitdaging, want Hotel Margherita heeft een prijswinnend restaurant. Laat je trakteren op de lekkerste gerechten!



10. Alcione Residence


Overnachten aan de Amalfikust doe je nergens zo mooi als bij
Alcione Residence. Dit prachtige vakantiehuis is gelegen in het schitterende Positano. De appartementen zijn licht van kleur, waardoor je alleen daardoor al tot rust kunt komen. Bovendien beschikt de accommodatie ook over een keuken, badkamer en een terras met het mooiste uitzicht van Italië. Reken maar dat een vakantie bij Alcione Residence een van de fijnste vakanties ooit gaat worden!


Dit zijn onze favoriete accommodaties om in te overnachten aan de Amalfikust. Naar welke accommodatie gaat jouw voorkeur uit tijdens een vakantie in Italië?

Geschreven door Renske