HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

een van de meest gefotografeerde sites in Mediterraneo!

De eerste getuigenis van Sveti Stefan is de hoofdstad van de Paštrovići-gemeenschap, die in 1423 een protectoraat werd van de Venetiaanse Republiek en sinds de twaalfde eeuw onafhankelijk was.
Aanvankelijk had het eiland met zijn fort 12 families. In de negentiende eeuw werd op het eiland een dorp gesticht met ongeveer 400 inwoners. De villa, omgeven door 800 olijfbomen, ligt op een terrein van 32 hectare (79 hectare). De bevolking van het eiland daalde in de eerste helft van de twintigste eeuw, toen bewoners vertrokken om zich bij de strijdkrachten aan te sluiten of overzee te verhuizen. Van de 400 inwoners in de negentiende eeuw bleven er slechts 20 over in 1954. De communistische Joegoslavische dictator Tito verbouwde het tot een luxehotel en verhuisde de overgebleven inwoners naar het vasteland, en het eilanddorp werd een exclusief resort dat bezocht werd door spraakmakende elites van de wereld.
In juli 2014 trouwde tenniskampioen Novak Djokovic met Jelena Ristić in Sveti Stefan.