HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Bestemmingen

De beste bestemmingen voor uw vakantie

Italië en Spanje zijn twee prachtige bestemmingen die elk jaar veel toeristen trekken. Toch hebben ze veel plekken die nog onontdekt zijn. Vesuvio Tour heeft voor u de authentieke plekken opgezocht waar u nog volop kunt genieten van het echte hedendaagse leven van de bewoners.

Italie: Napels, Rome, Florence, de Vesuvius of de Etna, wie heeft er nog nooit een ansichtkaart of foto van deze steden gezien? Schitterende meesterwerken die getuigen van de belangrijke economische en culturele rol die het land van de laars (de eenwording was pas in 1861) door de eeuwen heen heeft gekend. Waarschijnlijk is Italië vanwege de centrale ligging in de Middellandse Zee een smeltkroes geweest van verschillende culturen die hun sporen hebben achtergelaten: Arabieren, Persen, Grieken en Noormannen. Vandaag de dag is het mogelijk de verscheidene archeologische gebieden te bewonderen die over de laars verspreid liggen, van noord tot zuid.

Wat Spanje zo bijzonder maakt zijn de verschillende gebruiken en producten. Sommige zijn regionaal, zoals de Paella Valenciana uit Valencia, Pinxos die haar roots vindt in het Baskenland, de dans flamenco uit Andalusië en de mensentorens uit Catalonië. Andere culturele gedragingen en gerechten die door heel Spanje worden gebruikt zijn de gastvrijheid, tapas, sangria en natuurlijk de siësta. Er bestaat niet één soort Spanje, hierdoor zul je niet zo snel uitgekeken worden op dit unieke land!

Italië telt 51 noteringen op de UNESCO werelderfgoedlijst en 75% van het cultureel-historische erfgoed van de gehele wereld bevindt zich in Italië. Bovendien kan er nog veel worden opgegraven, zoals in Pompeii of Stabiae waar gedeeltes van de stad nog onder de grond liggen vanwege gebrek aan overheidsfondsen.
Spanje telt 45 noteringen op de UNESCO werelderfgoedlijst en bezet daarmee de tweede plaats op de lijst na Italië. De meeste bekende zijn natuurlijk de werken van Antoni Gaudi, die hij tussen 1883 en 1917 bouwde. Deze werken zijn door heel Spanje te vinden, met name in Catalonië. Daarnaast is het Alhambra ook een van de beroemdste bouwwerken van Spanje, gelegen in de historische stad Granada.

Er zijn een hoop mooie bezienswaardigheden te zien in Spanje en Italië en voor ieder wat wils! Ontdek het met Vesuvio Tour!
Italy

Spain

Montenegro

Kroatië

Portugal

Oostenrijk