HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

de hoogste vulkaan in Europa

ETNA

Wat wandelingen betreft is de Etna een van de meest interessante plekken van Italië. De eerste wandelroute, een must voor liefhebbers van bergbeklimmen, leidt naar de top van de krater. Het kan heel makkelijk per kabelbaan (www.funiviaetna.com) en met de jeep, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. Als u in het zwarte vulkanische zand loopt lijkt het net een andere planeet, ware het niet dat de zee aan de horizon verschijnt. ’s Winters kunt u skiën op de Etna (dankzij de skipiste op de noordelijke en zuidelijke helling) en excursies maken op sneeuwschoenen waar je ongelofelijke lavaformaties, bedekt met sneeuw, kunt bekijken.
De wandelingen vinden plaats in de zomer op bergschoenen, op mountainbikes of te paard. Het is altijd beter goed te worden begeleid door gidsen die ons naar de mooiste plekken kunnen brengen van de Valle del Bove (spectaculair rotslandschap, gevormd door lavastromen), het Gurrida-meer tot aan de unieke lavagrotten, ontstaan door ondergrondse lava (Ente Parco Etna www.parcoetna.ct.it).Het groene goud van Bronte: PistachenotenVul een aantal kruiken met het beste wat het land te bieden heeft en neem dat als geschenk voor een man mee: een beetje balsem, wat honing, gom en cistushars, en verder pistachenoten en amandelen. (Gen. XLIII, 11). Met deze geschenken probeert Jakob het hart te verzachten van de onderkoning van Egypte (niemand minder dan zijn eigen zoon Jozef). Deze passage uit de Bijbel leert ons twee dingen: pistachenoten waren al bekend bij de antieke joden en werden toen al als waardevolle vruchten beschouwd. Ten tweede, deze plant uit het Midden-Oosten was in Italië alleen naar Sicilië gebracht waar het een ideaal leefgebied vond. De vruchtbare lavagrond stimuleerde de productie van deze smaakvolle noten met bijzondere organoleptische eigenschappen. Dit is een korte beschrijving van de geschiedenis van de pistachenoot, een bijzondere noot met edele oorsprong die vandaag de dag voorkomt in de meest geraffineerde gerechten en vooral in de banketbakkerij.