HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Noord Portugal

Het noorden van Portugal zal zijn bezoekers betoveren met zijn schitterende valleien, wijngaarden, prachtige dorpjes en de stad Porto, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Dankzij hevige herfstregens is de natuur van deze regio erg weelderig. Tussen heuvels, bossen en valleien liggen kosmopolitische steden en dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. Dit alles en nog veel meer wacht op je als je besluit deze regio te bezoeken door te kiezen voor een van onze prachtige Fly & Drive, ontworpen met passie en liefde. Een reeks verschillende landschappen waarvan de contrasten toeristen betoveren die hierheen gaan om het uitzicht te bewonderen, maar ook om te genieten van lekker eten en uitstekende wijn te drinken.

De regio Noord kan in iets meer dan anderhalf uur worden doorkruist, hoewel het natuurlijk een diepgaand bezoek verdient, beginnend bij de hoofdstad Porto, bekend om zijn architecturale erfgoed, vanwege het historische centrum dat is opgenomen in de lijst met UNESCOcwerelderfgoedlocatie, vanwege het geweldige landschap en voor de productie van de gelijknamige wijn die over de hele wereld beroemd is. Om nog maar te zwijgen over de magische vallei van de Duoro-rivier, die het hele noorden doorkruist, een gebied met wijngaarden met adembenemende natuur die geschikt is voor liefhebbers van goede wijn maar ook van lekker eten. Dus mijn tip voor deze plek in het bijzonder is: neem de historische stoomtrein, ga de Douro op en waardeer de schoonheid van de wijngaarden en leer over de productie van de beroemde Portwijn.