HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Centraal Portugal

Midden-Portugal, ingesloten tussen Lissabon en Porto, is een regio met een prachtig cultureel erfgoed, om te bezoeken en niet te missen.

Hier ontbreekt niets: er zijn universiteitssteden, pittoreske dorpjes, wilde kliffen, bossen en golvende valleien, vissersdorpen en eeuwenoude kloosters vol charme. Je zult de meest authentieke ziel van Portugal vinden, omringd door glimlachen, visnetten en dampende gerechten van een absoluut heerlijke traditionele keuken.

In deze regio vinden we magische plaatsen uit Coibra, gelegen aan de oevers van de Mondego-rivier, een middeleeuwse stad rijk aan geschiedenis en kunst, de thuisbasis van een van de oudste universiteiten in Tomar-stad, verbonden met de orde van de Tempeliers of het middeleeuwse dorp van Obidos ingesloten in het interieur van een hoge muur en gekenmerkt door witte huizen met blauwe en okerkleurige daken. Niet te missen is Nazarè, het beroemdste vissersdorp van Portugal, of Fatima, een bedevaartsoord. Vergeet Aveiro niet, ook wel Portugees Venetië genoemd, een stad die bekend staat om zijn betoverende kanalen, waarop de Moliceiros varen, een soort lokale gondels die nu bijna uitsluitend voor toeristen worden gebruikt. Langs deze pittoreske grachten kun je verschillende art nouveau-huizen bewonderen. Kortom, je hoeft alleen maar een van onze prachtige Fly & Drive te kiezen en de magie van deze plaatsen te ontdekken.