HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Castelmezzano en Pietrapertosa

leren om te vliegen: Volo dell'Angelo

Pietrapertosa en Castelmezzano

De Dolomiti Lucane wordt gekenmerkt door haar hoge pieken. De bergtoppen hebben namen zoals ‘de gouden arend’, ‘het aambeeld’, ‘de moeder’ en ‘de uil’. Dit gebergte maakt deel uit van een berggebied dat maar liefst 15 miljoen jaar oud is. Vlakbij de Dolomites, in het hart van Basilicata, bevinden zich twee pittoreske dorpjes: Castelmezzano en Pietrapertosa.

Beide dorpjes bieden een schitterend uitzicht op de omgeving. Het bezoeken van de monumentale binnenstad van Pietrapertosa, die uit smalle straatjes tot aan de top van Dolomiti Lucane bestaat, is een unieke ervaring. Het dorp loopt over in de natuurlijke
omgeving waarin het is gelegen. Het gebergte, dat ooit gevormd werd door weersomstandigheden, is als het ware een gigantische sculptuur van duizend jaar oud en omringt Pietrapertosa en Castelmezzano.
De twee dorpen zijn als het ware kroonjuwelen in het groene hart van Basilicata. Pietrapertosa en Castelmezzano leven in symbiose met elkaar. Gescheiden door een vallei van 700 meter diepte liggen beide dorpjes tegenover elkaar in het hart van Basilicata.


Il Volo dell’Angelo

Ervaar de sensatie van vliegen tijdens Volo dell’Angelo (de vlucht van de engel) : een vlucht die gedurende één minuut over de vallei tussen Pietrapertosa en Castelmezzano gaat! Met behulp van een speciaal harnas, dat vast zit aan een stalen kabelbaan, is men gedurende de vlucht goed beveiligd. Het startpunt is in Pietrapertosa en met een snelheid van 120 km per uur bereikt men het eindpunt in Castelmezzano. In totaal wordt er een afstand van 1415 meter afgelegd met een hoogte van 859 meter.

Accommodaties in deze omgeving:

La Dimora dei Cavalieri - Vaglio