HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

De schilderachtige wijnregio van Catalonië

Priorat is een beroemde wijnstreek in de regio Catalonië en tevens ook een van de dunstbevolkste gebieden van Catalonië en nog redelijk onontdekt door buitenlandse toeristen. Hier kun je ook prachtige wandelingen maken tussen de wijngaarden en olijfbomen en een tussenstop maken voor een wijnproeverij. Het is een aanrader om naar Montsant bergketen en het natuurgebied de Sierra de Llaberia te gaan. Dit is een heerlijke plek waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht en de geur van de natuur. Het wordt ook wel ‘’het Toscane van Spanje’’ genoemd. Deze streek heeft 23 kleine, karakteristieke dorpjes waar vaak niet meer dan 300 inwoners leven. In elk dorp is minstens één restaurant met heerlijke traditionele gerechten voor een fijn prijsje.

Siurana
Siurana is een bijzondere plek in de wijnstreek en kan worden beschouwd als één van de mooiste dorpen in de provincie Tarragona. Het is een oude stad op 737m hoogte boven de zeespiegel op een bergachtig eiland met aan de weerszijden een ravijn met uitzicht op de valleien en de rivier van Siurana. Het stadje is gelegen midden in het Montsant gebergte en kan worden bereikt met een geplaveid pad en ook door een bosweg, een ideale plek voor wandelaars en klimmers. Het telt nu nog 12 inwoners en sinds 1942 maakt het deel uit van de gemeente Cornudella de Montsant. De bekende kerk van het dorpje is Iglesia de Santa Maria, een uniek voorbeeld van de Catalaanse architectuur. De kerk wordt beschermd door de overheid en is een cultureel erfgoed. Vanaf beneden zijn de huizen en de kerk nauwelijks te zien, omdat de stenen afkomstig zijn van de omliggende bergen. Eenmaal boven kun je genieten van de schilderachtige omgeving.