HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

De Culturele Hoofdstad van Madeira

Funchal is de hoofdstad van Madeira en strekt zich uit als een amfitheater aan de zuidkust van het eiland. De naam is afgeleid van de overvloed aan de venkelplant (funcho), het was een belangrijke commerciële haven en het centrum wordt doorkruist door geplaveide straten vol met bars en typische restaurants.

Onze suggestie over wat te bezoeken in Funchal is het park "Quinta do Palheiro Ferreiro", een landgoed in terrassen dat in de loop van de tijd is omgetoverd tot een openbaar park dat doet denken aan de Engelse parken. Dan kun je naar de "Mercado dos Lavradores", een historisch gebouw op twee niveaus dat wordt gebruikt voor de verkoop van verse en typische eilandvoedselproducten met een speciale vermelding op fruit: banaan, mango's, passievrucht en meer. Om nog maar te zwijgen van de “Jardim Botanico” met het “natuurhistorisch museum” niet ver weg. Vanuit de tuin heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Funchal die ook met de kabelbaan “Teleferico do Funchal” te bereiken is.

Net als op de rest van het eiland zijn natuurlijke stranden ook schaars in Funchal, omdat ze van vulkanische oorsprong zijn, vinden we een rotsachtige kust, maar de lokale bevolking heeft verschillende badhuizen geopend met toegang tot de zee via natuurlijke poelen met zeewater.

Accommodaties in deze omgeving:

Quinta Jardins do Lago

Sé Boutique Hotel