Over ons

Het project van VesuvioTour.nl


Click to enlarge

VesuvioTour.nl is bedacht door Gianluca.

Ik ben afgestudeerd in sociologie en mijn passies zijn schrijven en reizen. Mijn ervaring is dat je geestelijk kunt groeien door nieuwe culturen te ontdekken, nieuwe gebieden te doorkruisen en door in contact te komen met bijzondere mensen. Dàt is de bedoeling van een reis.

Tijdens talloze reizen heb ik schitterende plekken ontdekt en fantastische mensen ontmoet die mij op moreel en spiritueel vlak veel hebben geleerd. Maar iedere keer dat ik terugkeer naar mijn geboortestreek en een blik werp op de zonovergoten Golf van Napels, heb ik altijd het idee dat dit de mooiste, aantrekkelijkste en meest betoverende plek is.

Ik geloof in een terugkeer naar de eenvoud en de traditie als tegenpool voor het hectische leven in de stad. We hebben een time-out nodig van onze dagelijkse bezigheden en stress. Gelukkig bestaan er in Italië nog betoverende gebieden van groot historisch belang, omgeven door groen en nauwelijks aangetast door het massatoerisme.

Mijn doel is een reis te organiseren waardoor culturele uitwisselingen kunnen ontstaan. Ik hoop dit doel te bereiken met behulp van mijn gastvrije “amici” en de lokale keuken, onder het genot van een goed glas wijn!

“Ik heb persoonlijk de accommodaties bezocht en alleen die accommodaties geselecteerd die voldeden aan de eisen van duurzaamheid en ecotoerisme. Dat houdt in: omringd door de natuur, ontstaan uit reeds bestaande gerestaureerde gebouwen en met een biologische voedselproductie. Elke accommodatie is uitgekozen vanwege z’n hoge kwaliteitsstandaard, een prettige ontvangst, de strategische positie en de juiste prijs-kwaliteit verhouding.”

Click to enlarge