HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Een mooi paradijsje

Cogne is een berg plaats met een bevolking van ongeveer 1500 mensen in de Alpen in het noordwesten van Italië en een populaire toeristische bestemming. Het is een oude gemeenschap met een lange geschiedenis.
Cogne ligt aan de rand van het Nationaal Park Gran Paradiso, dat was het eerste nationale park in Italië. Het werd in 1922 gesticht door koning Vittorio Emanuelle II in een poging om de steenbokken die aan de rand van uitsterven gedreven waren door de jacht te behouden.
Vandaag beslaat het park 720 vierkante kilometers en bevat vele duizenden steenbokken en gemzen, die kunnen worden gezien in Cogne in de winter en het voorjaar. November en december brengt de paartijd, liefhebbers van wilde dieren kunnen genieten van de spectaculaire aanblik van de mannen die vechten en met de horens tegen elkaar botsen. Er zijn vele andere dieren te zien in het gebied, zoals hermelijnen, marmotten en eekhoorns, en vele zeldzame vogels zweven over de bergen, zoals steenarenden, slechtvalken en rock ptarmigans.
Binnen in het Gran Paridiso National Park en dicht bij Cogne ligt een prachtige botanische tuin, de Giardino Alpino Paradisia. De tuinen werden voor het eerst gemaakt in 1995 en werden vernoemd naar een lokale bloem, de Paradisia liliastrum, berg lelie. Er zijn paden die bezoekers door grote tuinen leiden met meer dan 1000 soorten van alpine planten en bloemen. Deze omvatten de lokale flora, zoals melk wikke, steenbreek, campanula en orchideeën evenals displays van de berg planten uit Amerika, Azië en Europa. Er is ook een vlindertuin, om korstmossen en een petrografische weergave van rock monsters uit de Cogne vallei.
De stad heeft een beroemde brug gebouwd door de Romeinen en het is waarschijnlijk dat ook Hannibal hier met zijn leger passeerden op de weg naar Rome Tijdens de Tweede Punische Oorlog.
Tijdens de zomer is het hier prachtig met mooie hoge berg valleien en weiden ingeklemd tussen de torenhoge pieken van de Alpen, met wilde bloemen en dennenbossen voor mijlen in elke richting.
Gedurende de zomer, op verschillende tijdstippen zijn er elke week concerten en publieke optredens beschikbaar in de stad, waaronder live concerten, festivals, 's avonds evenementen en zelfs een toernooi. De gebeurtenissen wisselen ieder jaar, maar de locaties zijn ongeveer op dezelfde plaats.
In oktober is er de Devétéya é fera de Cogne dit historische festival ruwweg vertaalt als 'Parade of the Beasts' en is een traditioneel feest dat elk jaar plaatsvindt op de eerste weekend van oktober. Het doel van het evenement is om de kuddes koeien die zijn teruggekeerd uit de bergweiden boven de stad om de winter door te brengen in de vallei te begroeten. De koeien zijn versierd met bloemen en paradeerden door het dorp op de zaterdag van het weekend, terwijl op zondag de dieren worden verzameld op het plein gezegend te zijn. Het festival omvat een markt met lokale producten en ambachten, en veel van de lokale restaurants serveren een speciale, traditionele lunch genaamd Les Saveurs l'Alpage.
In de winter is het landschap wordt omgezet in een Alpine wonderland met besneeuwde vlakten in alle richtingen, uitdagende cross country paden die verder gaan door de bossen en over de ruggen, evenals ijsvalleien voor professionele en ervaren klimmers.

Accommodaties in deze omgeving:

Eco Wellness Hotel Notre Maison - Cogne