HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

de hoofdstad van West-Sicilië


Trapani ligt op een schiereiland dat een natuurlijke haven vormt; het is een van de voornaamste centra van de Italiaanse visserij en staat ook bekend om de vervaardiging van koraal en parels. 

De zoutplannen (Saline) van Trapani zijn een van de meest interessante waterrijke gebieden van Europa, beschermd door het WWF en zijn een natuurlijke habitat voor vogels en worden gekenmerkt door molens die nu niet meer worden gebruikt.

De beste tijd van het jaar om Trapani te bezoeken is Pasen, als de oude stad het tafereel wordt van festiviteiten die de hele week plaatsvinden. Het hoogtepunt is het mysterie van de Goede Vrijdag processie, waar de hele dag en de hele nacht lang beelden door de straten van het centrum worden gedragen. De beelden worden bewaard in de kerk van het vagevuur (Chiesa del Purgatorio) en zijn door plaatselijke handwerkslieden tussen 1650 en 1720 gemaakt van hout, stof en lijm.