HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Ancona en Monte Conero

de eenzame kalkstenen top van de Monte Conero en mooie stranden

Ancona is de administratieve hoofdstad van Marche en de grootste stad in de regio. Het oudste deel van de stad wordt Colle Guasco genoemd, de heuvel boven de haven. Op de piek, hoog boven de drukte van de moderne stad, staat de mooiste kerk van Ancona, de middeleeuwse kathedraal van San Ciriaco, een buitengewoon aangename mix van Romanesk en Gotiek. Ancona heeft enkele prachtige middeleeuwse paleizen en het interessante Museo Archeologico delle Marche.
Niet te missen zijn de twee meest typische en bekende gerechten: de Ancona stokvis (stoccafisso all'anconetana) en de "brodetto" (visstoofpot). Een glas Rosso Conero (lokale rode wijn) wordt aanbevolen.
Net ten zuiden van Ancona stijgt de eenzame kalkstenen top van de Monte Conero, waar de steile hellingen naar beneden glijden naar de zee en de mooiste stranden van de hele Noord-Adriatische kust, zoals Portonovo, Sirolo en Numana.
Aan de baai, vaak druk, zijn er een paar visrestaurants met balkon waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht. Het "Della Vela" strand is een spectaculair strand met een rots in de vorm van een zeil. Het is een gratis openbare strand dat zich bevindt aan het einde van het zuidelijk stroomgebied van de baai. Het strand van Mezzavalle voegt een vleugje wildernis en landschap toe aan de schoonheid van de baai.
Sirolo beschikt ook over de Conero Golf Club, de fijnste golfbaan in de regio.
In het noorden van Ancona is het zandstrand van Palombina meer geschikt voor kinderen en families.