HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

waar de olie wordt geproduceerd met oude methoden

Imperia is de meest westelijke provincie van Liguria. De provincie staat bekend om de productie van olijfolie en sterke aanwezigheid van voedingsmiddelenbedrijven.

De hoofdstad is de gelijknamige Imperia en dankt haar naam aan de rivier Impero, die de historische plaatsen Oneglia en Porto Maurizio in tweeën verdeelt, tegenwoordig samengevoegd tot één centrum. Porto Maurizio is het meest oude deel van de stad met een wirwar van smalle straatjes en steegjes bijna verticaal gelegen op een rots. Ook kom je hier de grootste kerk van Liguria tegen: Duomo Basilica di San Maurizio.

In de provincie Imperia vinden we mooie middeleeuwse dorpjes als Badalucco met haar heerlijke keuken, Taggia bekend om de verrukkelijke olive taggiasche, Dolcedo met een extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit en Valloria met haar beschilderde deuren die een ware kunstwerk vormen. Zeker een bezoekje waard.