HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Ravello, de stad van de muziek

Ravello: Het paradijs voor kunstenaars

Door de eeuwen heen heeft Ravello kunstenaars uit heel Europa verwelkomd om in de schoonheid van deze stad inspiratie te vinden. De befaamde Duitse componist Richard Wagner heeft hier onder andere een aanzienlijk deel van zijn meesterwerk “Parsifal” geschreven en Roberto Rosselini, een van de grootste Italiaanse regisseurs aller tijden, heeft in de straten van Ravello inspiratie gevonden om zijn films te maken.

Villa Rufolo en de Arabische cultuur in de architectuur van Ravello

De oorspronkelijke constructie van deze fenomenale villa dateert uit 1200. De villa heeft de meest invloedrijke families in Ravello gehuisvest onder wie de Rufolo en Confalone, voordat de families Muscettola en D’Afflitto introkken. Later werd deze villa opgekocht door de Schotse Francis Neville Reid. De bouwstijl reflecteert de grote invloed van de Arabische cultuur. De kapel en de eetkamer worden gescheiden door pilaren en vormen de basis van het gebouw die uit maar liefst drie etages bestaat. Aan de linkerzijde van de plattegrond bevindt zich een toren van dertig meter hoog waarin zich twee ramen bevinden. Het hoogtepunt van deze villa is de Moorse kloostergang waar de invloed van de oriëntaalse stijl duidelijk terug is te zien. De tuin van Villa Rufolo is een van de meest aantrekkelijke en spectaculaire tuinen in heel Ravello. Op deze plek heeft Richard Wagner een deel van zijn meesterwerk “Parisifal” geschreven. In deze fabelachtige setting, waarin verschillende culturen samenkomen, vindt jaarlijks het bekende Wagner festival plaats.

Villa Rufolo is in de zomer open van 9 uur ’s ochtends tot 20 ‘s avonds en in de winter van 9 uur ’s ochtends tot aan de schemering. Tickets kosten 5 euro en 4 euro voor groepen die uit 15 personen bestaan. Kinderen en ouderen betalen 3 euro entree.

http://www.villarufolo.it/

Villa Cimbrone

Villa Cimbrone is tot stand gekomen door de visionaire persoonlijkheid van de Engelse landsheer William Beckett. Nicola Mansi, een bekende kleermaker, heeft het design van deze historische villa op zich genomen. De combinatie van verschillende culturen, stijlen en tijdperken, geeft Villa Cimbrone een uitzonderlijk karakter. Het is alsof Beckett de algehele wereldgeschiedenis in het interieur van dit huis wilde integreren. De kloostergang is net als de overige delen van het gebouw geïnspireerd op andere bouwstijlen in Ravello en is hoofdzakelijk geïnspireerd door de kerk San Francesco. Net als in Villa Rufolo is de tuin het hoogtepunt van dit hele complex. Fonteinen, natuurlijke grotten, kleine tempels en beeldhouwwerken decoreren de achtergrond van de vegetatie.

La Villa Cimbrone is in de zomer open van 9 uur ‘s ochtends tot 20 ‘s avonds en in de winter van 9 ’s ochtends tot aan de schemering. Tickets kosten 6 euro en 4 euro voor groepen die uit 15 tot 40 personen bestaan. Kinderen en groepen die uit meer dan 40 personen bestaan, betalen 4 euro entree.