HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Furore, Conca de' Marini

Furore en Conca de' Marini: fjord en grot


Hoewel minder bekend dan andere dorpjes aan de Amalfi kust is Conca dei Marini niet minder aantrekkelijk. Conca dei Marini is een klein dorpje dat is omsloten door de baai van Napels; een juweel aan de Amalfi kust. Een bezoek is daarom absoluut de moeite waard. De prachtige Emerald grot (Grotto dello Smeraldo) maakt van Conca dei Marini een interessante bezienswaardigheid. De grot is als het ware een kreek aan de kust waar alle spectaculaire kleuren van de natuur zich openbaren aan ieder die de grot betreedt. Naast de natuurlijke schoonheid van Conca dei Marini, heeft dit dorp ook interessante bouwwerken. Het klooster Santa Rosa en de kerk St. Antonie van Padua met haar beeldig betegelde kerkbel en de toren van stilte, die vroeger bekend stond als een begraafplaats, zijn een aantal voorbeelden van noemenswaardige gebouwen in Conca dei Marini.


Furore

Tussen het gebergte en bijna onzichtbaar voor degenen die de Amalfi kust bezoeken, ligt het stadje Furore. Furore is een dorp dat is gelegen tussen de starre rotsen en de zee. Een typisch Scandinavisch fenomeen, de fjord, doet zich hier ook voor. Met een uitzicht op de Tyrrheense zijn de huizen verdeeld over een klif. Het lijkt bijna alsof de huizen zo het water in kunnen vallen. Furore heeft twee eigenaardigheden, als eerste wordt het de zogenaamde ‘geschilderde stad’ genoemd. Vanaf de klif zijn op de weg naar beneden vele merkwaardige graffiti schilderingen te zien. Kleurrijk en magnetisch graffiti schilderingen karakteriseren de stad Furore, waaraan ook de naam van de stad is ontleend. De tweede unieke eigenaardigheid van Furore is dat dit stadje geen centrum heeft. Het dorp is verdeeld over de klif en er is bijvoorbeeld geen winkelcentrum waar men naar toe kan lopen. Elk smal weggetje leidt naar een huis of een terras waarvan men een uitzonderlijk panoramisch uitzicht heeft over de Amalfi kust.