HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Cetara, Nerano en Minori

Ver van het massatoerisme

Minori is een klein dorpje met een indrukwekkend historisch centrum en is een absolute bezienswaardigheid door haar Romeinse erfenis. Daarnaast zijn het strand van Minori, de Romeinse villa’s en een bezoek aan Bar de Riso die bekend staat om haar wereldberoemde Risotto en Pere cake, de moeite waard.

Cetara

Cetara is een pittoresk vissersdorpje en een van de meest charmante oorden aan de Amalfi kust. Een bezoek aan dit stadje is een aanrader omdat het nog steeds de charme heeft van een dorp waar het leven afhankelijk is van de zee. Overal en zelfs in de straten en de oude huizen, staat het leven in het teken van vissen. De naam van de stad gaat terug naar “Cetraia”, in het Latijn “Tuna”, of “Cetari”.
Een typisch gerecht uit dit dorpje is de zogenaamde Cetarail spaghetti met de bekende ansjovissaus. Deze saus wordt gemaakt van de gisting van ansjovis die gemarineerd wordt in speciale containers. Deze vissaus kan gezien worden als de voorloper van de speciale vissaus “garum” waar de Romeinen erg van hielden.

Nerano

Nerano, een klein juweeltje aan de Amalfi kust, is ver verwijderd van het massatoerisme. Op een aantal huizen, één kerk en drie stranden na, is hier niet veel te vinden. De kleuren van de huizen, de blauwe lucht en de Mediterrane zee zullen elke bezoeker doen verbazen. Dit dorpje is een perfecte locatie voor ontspanning. In de maand augustus loopt het hier vol met toeristen waardoor dit paradijs dan haar charme verliest. Een dagtrip op de boot is onvermijdelijk maar ook een wandeling langs de kust van Baia di Leranto en Punta Campanela zijn absolute aanraders.