HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Algarve regio

De mooiste strandbestemming van Portugal

Algarve is de juiste mix van ongerepte natuur en cultureel erfgoed, uniek in de wereld met zijn 150 km lange kustlijn met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Als u een liefhebber van de zee bent, mag u deze regio niet missen, waar u kunt genieten van lange wandelingen langs de gouden stranden omlijst door kalkstenen rotsen, of in de parken en natuurreservaten die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoedlijst. Een gebied vol eenvoudige restaurants met verse vis vergezeld met lokale wijnen, een waar genot voor alle zintuigen.

Een regio die ondanks de enorme ontwikkeling voor toerisme erin is geslaagd authentieke hoekjes te behouden, zoals de wijk op de heuvels van Monchique, waar de tijd lijkt stil te staan. Er zijn kleine dorpjes met geplaveide straatjes en witte huisjes waar je vrouwen op straat sardientjes kunt zien grillen.

Zeker tijdens de rondreis door deze regio mag je een bezoek aan steden als Albufeira, Lagos, Faro, Tavira of Sagres met zijn spectaculaire panorama, een van de beroemdste van de Algarve, niet missen.