HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Ontdek het binnenland van Montenegro

Bezoek Alle Natuurschatten van Montenegro

De diversiteit van de natuurlijke omgeving, het klimaat en de flora hebben gezorgd voor een grote diversiteit en rijkdom aan fauna. Montenegro is bijzonder rijk aan wilde dieren (herten, wolven, wilde zwijnen, beren, enz.) En vooral vogels (houtsnip, eend, arend, havik, enz.). Deze natuurlijke rijkdom is niet beschadigd door industriële ontwikkeling en vervuiling, het is beschermd door de wet en in 1991 werd Montenegro uitgeroepen tot ecologische staat, de eerste ter wereld.
Er zijn vier nationale parken in Montenegro; Lovčen, Lake Scutari, Durmitor en de berg van Biograd. Het nationale park van Durmitor en de Golf van Kotor zijn uitgeroepen tot het natuurlijke erfgoed van de mensheid onder de bescherming van UNESCO.
Scutari is het grootste meer in de Balkan en de rivieren die door de bergen lopen vormen diepe ravijnen van zeldzame schoonheid. Deze omgevingen scheppen kansen voor de visserij (in meren en rivieren), voor de jacht en voor de beoefening van verschillende sport- en recreatieve activiteiten.