HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Istrië is een hartvormig schiereiland in het noordwesten van Kroatië, waar de heuvels vol truffels zitten en de kust lijkt te sprankelen. Istrië wordt door velen beschouwd als het Toscane van het nieuwe millennium - het eten wordt beïnvloed door het nabijgelegen Venetië (Italië controleerde het gebied tot 1947), de olijfgaarden in het binnenland produceren bekroonde oliën en dragen bij aan de bereiding van authentiek en kostbaar voedsel. Een deel van de charme van Istrië is het vermogen om twee of zelfs drie afzonderlijke vakanties aan te bieden, vaak op dezelfde dag.

Istrië valt vooral op door zijn authenticiteit. Kilometers wegen omringd door groen en dorpjes met stenen huizen, een kerk en de zee, de zee waar je in kunt duiken en verdwalen. Dit alles gekruid en vergezeld van de frisse wind die je nooit verlaat. Je zult verliefd worden op de heldere en sprankelende kleuren van Istrië, je zult genieten van de rust en kalmte, je zult jezelf omhullen door de felle zonsondergangen die de gevels van de paleizen roze kleuren, misschien onder het genot van een frisse Istrische Malvasia.