HomeExcursiesDienstenBlog
X

/

Friday 05 March 2021

De beste reistijd voor Sicilië

Als echte Italiëliefhebbers vinden wij het populaire Sicilië een van de fijnste plekken om vakantie te vieren. Waarom? Of je nu dolgraag cultuur wilt snuiven, het heerlijk vindt om je handdoek uit te rollen op het strand of van plan bent om te genieten van de lokale sfeer en culinaire verrassingen: je kunt hier alle kanten op! Wel zo fijn is om tijdens jouw droomreis naar Sicilië vergezeld te worden door mooi weer. Warme temperaturen en een stralende zon zorgen voor de optimale vakantiekriebels tijdens jouw vakantie op dit eiland vol historische en natuurrijke schatten. Benieuwd geworden wat de beste reistijd voor Sicilië is? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen wij je alle ins en outs over het klimaat op Sicilië.


(Foto 1. Scopello)

Wanneer kun je het beste naar Sicilië reizen?

Het mediterrane klimaat van Sicilië maakt dat je hier uitstekend kunt genieten van een zonovergoten vakantie. Door de zuidelijke ligging aan maar liefst drie verschillende zeeën zijn de zomerdagen warm en kan het kwik stijgen tot maar liefst 35 graden. Ook de winters zijn mild, waardoor het voor koukleumen die huis, haard en kou willen ontvluchten de ideale bestemming is. Maar de beste reistijd voor Sicilië? Dat is wat ons betreft toch echt het voor- en najaar! Van april tot juni en van september tot oktober geniet je hier van aangename temperaturen tussen de 20 en 25 graden. De ideale temperatuur voor sightseeing, maar ook op het strand is het al lekker met deze temperaturen. Bovendien laat de zon zich in deze maanden genoeg zien, waardoor je altijd met een zongebruind tintje richting huis keert. Onze favoriete strandbestemmingen? Die vind je in Noord-Sicilië. Zo zijn Tindari
, Montalbano Elicona en Capo d’Orlando
 echte aanraders, net als de Egadische Eilanden in het westen. Wie geen genoeg kan krijgen van de Siciliaanse cultuur haalt zijn hart op door een kijkje te nemen in Catania of Taormina. Het beste van beiden combineren? Dan moet je in Cefalù zijn.


(Foto 2. Taormina)

Temperatuurverschillen op Sicilië

Het bergachtige karakter van het eiland zorgt ervoor dat er grote regionale verschillen merkbaar zijn tijdens je verblijf. Verblijf je in het zuidoosten? Hier is het gemiddeld droger en warmer dan aan de overkant, in het noordwesten. Voor verkoeling moet je in de hoger gelegen gebieden zitten, waar de temperaturen doorgaans lager liggen en de regen zichzelf vaker laat zien. Ook de zee kent aanzienlijke temperatuurverschillen. Zo zwem je in juli in een zee met een temperatuur van 27 graden, terwijl dit in de wintermaanden slechts 15 graden is.


(Foto 3. Favignana)

Klimaat in het voorjaar en de zomer

Wil je graag in het voorjaar of de zomer afreizen naar Sicilië? Dan ben je verzekerd van een warme en zonnige vakantie. Van maart tot mei profiteer je van aangename temperaturen met een zon die zich gemiddeld 7 uur per dag laat zien. Hoewel de dagen warm zijn, zijn de avonden en de nachten relatief fris. Ideaal voor een goede nachtrust! In het voorjaar zijn temperaturen van 15 tot 20 graden geen uitzondering en ook de regen en bewolking nemen flink af. Wie dol is op een verkoelende duik moet in het voorjaar op Sicilië zijn, want de zee is dan nog niet zo warm als in de zomer en ook de wind zorgt voor genoeg verkoeling. Besluit je in de zomer Sicilië te bezoeken? Dan ligt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden gemiddeld. Ook de zee heeft eenzelfde temperatuur in die reisperiode. Ideaal voor een strandvakantie! Mijd het zuidwesten als je extreme hitte niet prettig vindt, want door de sirocco-wind uit de Sahara kan het hier erg warm worden.


(Foto 4. Cefalu )

Klimaat in het najaar en de winter

Is hitte niets voor jou of ga je liever op ontdekking met lagere temperaturen? Dan is het najaar of de winter de beste reistijd voor Sicilië. Hoewel het in het najaar al aanzienlijk minder warm is dan in juli en augustus, word je nog steeds getrakteerd op prachtig weer. Het laatste vleugje zomer is namelijk nog tot november voelbaar, en met gemiddeld 8 zonuren per dag zijn er nog genoeg zonnestralen die je kunt meepakken. Wel begint er in het najaar meer neerslag te vallen, maar vergeleken met ons eigen land stelt dit niet veel voor. Van december tot februari kun je je bikini inruilen voor warmere kleding, maar ook dan leent Sicilië zich perfect voor een bezoek. Met een gemiddelde temperatuur van 10 graden wordt het hier voor Nederlandse begrippen niet koud. Wij ruilen ons kikkerlandje in deze tijd dan ook graag in om een bezoek te brengen aan een van onze favoriete Italiaanse eilanden.


(Foto 5. Erice)

Dit waren onze tips voor de beste reistijd voor Sicilië. Ook dit eiland bezoeken? Op de website van VesuvioTour vind je talloze fly & drives op deze heerlijke vakantiebestemming. Is rondreizen niets voor jou en verblijf je liever in een vaste accommodatie? Dan weten wij zeker dat je iets moois zult vinden in ons aanbod.

Geschreven door Renske