HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

De Voormalige Hoofdstad

Als je de Algarve in Portugal gaat bezoeken, kom je waarschijnlijk aan de luchthaven van Faro, de belangrijke stad van de regio. Hoewel veel mensen rechtdoor naar het zuiden gaan, is een bezoek aan deze belangrijke stad zeker de moeite waard. De stad is sinds de prehistorie interessant voor volkeren en vroeger was het een stad in Romeinse tijd, bekend als Ossonoba. Van stadsmuren zouden naar stad beschermen en buiten de muren bouwden de rijken indrukwekkende villa's. Je kunt nog steeds de ruïnes van een van deze villa's bezoeken. De Moren veroverden de stad later en deze bezetting duurde vijf eeuwen. Van Portugezen namen later Faro weer over door by deur van de beschermende muren te vernietigen. Door de stad heen vind je nog steeds blauw betegelde tableaus die dit en andere belangrijke historische scenario's van Faro laten zien. Deze tableaus staan ​​op de exacte plaatsen waar deze scenario's hebben plaatsgevonden. De stad begon te bloeien tot de verwoestende aardbeving in 1755 in Portugal. Vernietigend als deze was, werden er daarna nieuwe indrukwekkende gebouwen gebouwd. U kunt nog steeds uit Arco de Vila, uit "nieuwe" stadspoort uit 1812, gebouwd over de ruïnes van de middeleeuwse bezoeken. Op het plein vind je de prachtige grote kathedraal van de stad.

U kunt de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken, door de smalle straat lopen die wordt omgeven door pittoreske witte huizen of zonnebaden op de prachtige stranden van Faro.


Net buiten Faro vind het natuurpark genaamd Ria Formosa, bestaande uit eilanden, schiereilanden en een lagune, witte zandstranden en allerlei dieren en planten. Dit vredesbaken is een natuurwonderen van Portugal.

Accommodaties in deze omgeving:

Alte Tradition Guest House