HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

het klooster van St. Basilius van Ostrog

een wonder gebouwd door de natuur en menselijke interactie

Montenegro is een land rijk aan spiritualiteit. Vooral in de gebieden van het binnenland stroomt het leven veel langzamer, wat de voorkeur geeft aan meditatie en gebed. Daarom is het hoge aantal kloosters niet verrassend. Zoveel dat het allemaal onmogelijk is om ze allemaal te bezoeken, tenminste in één keer. Er is er echter een waarvan de roem nu wereldwijd is. We praten over het klooster van St. Basilius van Ostrog op ongeveer 20 kilometer van Niksic.
De bijzonderheid van dit klooster is dat het volledig uit de rots is gehouwen. De structuur is verdeeld in een bovenste en een onderste deel. De eerste is ook het meest fascinerend met twee ondergrondse kerken (kerk van de presentatie en de kerk van het Heilige Kruis) met prachtige wanddecoraties. In het lagere deel vinden we echter de kerk van de heilige drie-eenheid, gebouwd in 1824, en een meer recente kerk uit 2005, opgedragen aan San Stanko.
Ondanks de seculiere strijd met de Ottomanen, wordt het Ostrog-klooster ook door moslims en katholieken als een heilige plaats beschouwd. Om te zien!