HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Nationaal Park Durmitor

de diepste canyon van Europa!

Het noorden van Montenegro bewaart ongerepte landschappen. Die van het Durmitor National Park zijn zo spectaculair dat ze de bescherming van UNESCO in onhoudbare tijden verdienden. De stad Žabljak is het startpunt voor het verkennen van het park. Verschillende opties zijn beschikbaar: de meest populaire zijn de wandeling op Bobotov Kuk die met zijn 2500 meter het hoogste punt van de Durmitor is en rafting op de oevers van de Tara. Vooral de laatste activiteit is steeds succesvoller bij het publiek, zijnde de diepste kloof in Europa, en de tweede in de wereld na de Grand Canyon in Colorado.
Niet alleen bergbeklimmen en kajakken, het Nationaal Park Durmitor biedt ook talloze andere buitenactiviteiten: skiën, paragliden, fietsen op grote hoogte, safari, sportvissen, zonder de directe observatie van de gevarieerde flora en fauna van de regio te vergeten. In feite, naast de twee rivieren van het park, de Tara en Piva, herbergt de Durmitor ook een prachtig meer: ​​de Crno Jezero (Zwarte Meer) die bevriest in de winter en waar aangenaam gezwommen kan worden tijdens de zomermaanden. Wat betreft de fauna: beren, wolven en adelaars bevolken de meer dan 300 vierkante kilometer van het park en getuigen van de ongerepte natuur van Montenegro. Niet te missen!

Accommodaties in deze omgeving:

Woodland - Žabljak