HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X


Petrovac


Petrovac is een klein kustplaatsje met talrijke kleine baaien, lange stranden en kleine zanderige baaien die de mooiste zijn in dit deel van Montenegro. Petrovac is van de gemeente Budva, maar veel rustiger en meer geschikt voor gezinnen.

De natuur rondom Petrovac is weelderig, groen en gevarieerd. Een mooie wandeling langs de kust is versierd met palmbomen. Het belangrijkste strand, 600 m lang, is praktisch in het centrum van de stad. De stranden van Lučica en Buljarice zijn ook erg populair. Lučice ligt op 800 m van de stad en wordt omgeven door hoge dennen. Vanaf hier leidt een pad naar Buljarice en het 4 km lange strand.

In Petrovac moet je zeker het kasteelfort bezoeken, dat in het verleden een opslagplaats voor wijn en olijfolie was. Tegenwoordig is het fort een historisch monument met een mooi terras vanwaar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee.