HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

een schilderachtig klein dorpje aan de zee

Het lijkt erop dat de oudste menselijke nederzetting van Montenegro op de Bocche di Cattaro was waar Perast nu staat, precies waar de kloven van Kotor en Risan zijn verdeeld. De stad is een genot die wordt gekenmerkt door barokke architectuur met uitzicht op de Adriatische Zee en een unieke mariene sfeer in heel Montenegro.
Ziet eruit als een stuk Venetië dat de Adriatische Zee heeft afgevaren en zich heeft verankerd in de baai, Perast zoemt met weemoedige herinneringen aan de tijd dat het rijk en machtig was. Ondanks het feit dat er maar één hoofdstraat is, beschikt dit kleine stadje over 16 kerken en 17 voormalige grand palazzo. Het dorp loopt af van de snelweg naar een smalle weg langs het water die over de lengte loopt. Centraal staat de Sint-Niklaaskerk, op een klein plein vol met dadelpalmen en de bronzen borstbeelden van beroemde burgers.
Mis de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Rotsen niet, gelegen op een klein eiland voor de kust, te bereiken per boot. Deze dateert uit de jaren 1600 en bevat verschillende werken, waaronder een pictogram uit de 15e eeuw.