HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Wijnstreek

wijnproeverij, slow food, in het land van Prosecco

Prosecco Tour in samenwerking met de Strada del Prosecco e Vini dei Colli Conegliano Valdobbiadene

Road trip in het land van Prosecco DOCG, we vertellen zonder twijfel: een sprankelende dag!

De nieuwe Prosecco en Colli Conegliano Valdobbiadene Wijnroute, opgericht in 2003, is de directe erfgenaam van wat de eerste Enological route van Italië was, begonnen lang geleden in 1966. Grote delen van de oorspronkelijke route zijn herhaald, vergezeld door thema routes in staat tot het valoriseren van de hele wijk, de verschillende wijnbouw landschappen en vele attracties, waaronder historische en artistieke, verspreid door de heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene.

Op deze manier voldoet de nieuwe Strada aan de eisen van de moderne wijnliefhebber die niet alleen van goede wijnen en typische producten houdt, maar ook het landschap, milieu en cultuur in de ruimste zin die samen de ziel en diepe reeks van een gebied vormen.

Met een totaal van 120 kilometer en langs de heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene, leidt deze wijnroute de bezoeker langs ononderbroken wijngaarden, door dorpen en steden waar u de vruchten van eeuwenoude wijnbouw kunsten kunt proeven en kunt genieten van het uitzicht en landschappen van ware schoonheid en grote charme, samen met de middeleeuwse erfenis van kapelletjes en kerken en sporen van typische landelijke en religieuze leven. Niet te vergeten de kans om traditionele gerechten en producten te proeven op de vele locaties langs de route.

         Kaart Prosecco Tour