HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Venetië

Uniek en magisch, een sprookje!

Venetië is gebouwd op meer dan 100 afzonderlijke eilanden. Om de funderingen te versterken, werden er 25 meter lange, houten palen in de onstabiele bodem van de lagune geplaatst. Omringd door zoute modder, werd het hout zo hard als steen. Zo vormden de palen een perfecte basis voor de constructie van de stad. De vele kanalen dienden als transportroutes en als afvoerkanalen. De dagelijkse getijden reinigden de kanalen van afvalwater. Ondanks alles, vecht Venetië tot nu toe met het modderige gebied. De huizen zijn niet alleen blootgesteld aan doorlopende bewegingen, ook zinken de funderingen steeds verder. In het verleden lukte het om de ernst van het probleem beheersen, door meer grondlagen of mozaïekvloeren aan te leggen, maar nu voordoet het probleem zich opnieuw.

Met 14 miljoen bezoekers per jaar staat Venetië op de tweede plaats na Rome op de ranglijst van de meest populaire en bezochte steden in Italië. De bijzondere sfeer van deze stad aan het water trekt bezoekers als een magneet. Smalle straatjes vol leven, bruggen, kanalen, gondels en een oneindigheid van beroemde historische gebouwen en idyllische pleinen maken Venetië een bestemming om absoluut te bezoeken.

Wat te zien in Venetië
Een stad die op zichzelf al een attractie is, maar die zó veel idyllische pleinen, historische gebouwen en kostbare kunstschatten biedt, dat het onmogelijk is om ze allemaal te bezoeken tijdens één reis. De Basilica di San Marco, het Palazzo Ducale, de Rialtobrug en het Canal Grande zijn slechts enkele van de vele attracties die Venetië te bieden heeft. Wie niet van plan is om alleen een bezoek te brengen aan het Piazza San Marco, wordt aangeraden een dagkaart te kopen voor de veerboten. Daarmee kun je niet alleen de belangrijkste attracties in Venetië bereiken, maar ook de verschillende eilanden in de lagune. Onze lijst van must-see attracties:

- Campanile San Marco

- Piazza San Marco

- Canal Grande

- Palazzo Ducale

- Mercato di Rialto

- Ghetto

- Basilica San Marco

- Ponte di Rialto

- Chiesa del Redentore

- San Zanipolo

- Chiesa Santa Maria Gloriosa dei Frati

- Ca’ d’Oro

- Gallerie dell’Accademia

- Isola La Giudecca

Veerboten en motorboten in Venetië

Rond Venetië en langs het Canal Grande en de omliggende eilanden volgen verschillende havens elkaar op, zoals bushaltes. Om de paar minuten stoppen alle scheepvaatmaatschappijen daar; Het systeem is eenvoudig en helemaal niet ingewikkeld. Wij raden u aan een kaartje kopen direct bij aankomst op het station of in een tabakswinkel, kiosk of in de bar. U kunt uiteraard ook rechtstreeks tickets kopen op de boot, maar alleen tegen meerprijs. De watertaxi is veel duurder, maar brengt je snel en direct naar de gewenste locatie. De romantici kunnen echter een ritje in een van de talrijke en beroemde Venetiaanse gondels niet voorbij laten gaan.