HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

de oudste stad van Umbrië

De lijmstenen waarmee Gubbio is gebouwd zorgen voor de bijnaam ‘grijze stad”. Gubbio is de oudste stad van Umbrië, dat haar middeleeuwse uiterlijk heeft behouden.
Het stadje biedt een prachtig uitzicht over de glooiende heuvels van Umbrië. Net als Assisi is Gubbio nauw verbonden met de heilige Franciscus, met name vanwege de ontmoeting met de wolf. De kerk van San Francesco is de plek waar de wolf zich ’s nachts schuil hield.

Vanaf Piazza Grande, het belangrijkste plein van de stad, bevelen we een monumententour aan om meer te leren over de historie en de legendes van Gubbio: van Palazzo dei Consoli en Palazzo del Capitolo naar de kathedraal en de kerk van Santa Maria dei Servi.

Grootste kerstboom ter wereld
In Gubbio vinden we de grootste kerstboom ter wereld die ieder jaar magisch oplicht. De boom heeft een grootte van wel 650 bij 400 meter en is gemaakt van honderden lichten die de hellingen van de Monte Igino volgen; dus geen boom in de ware zin van het woord, maar een kunstwerk gemaakt van lichten die zowel van bovenaf als vanuit de stad te bewonderen is.

Accommodaties in deze omgeving:

Agriturismo Ampugnano, Gubbio