HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Volterra en Pisa

van Volterra naar Pisa: een stukje van Toscane

Het gedeelte Alta Val di Cecina - vanaf Volterra tot aan Bibonna - is gelegen in het zuidelijke deel van Pisa en heeft een uniek landschap aan de onvergetelijke Etruskische kust.

De stad Volterra wordt omsloten door muren uit de 13de eeuw en is door de tijd heen goed geïsoleerd gebleven tegen invloeden van buitenaf. De stad is hierdoor nog in dezelfde staat als honderden jaren geleden. De geschiedenis van Volterra gaat 3000 jaar terug en uit elke periode uit de rijke geschiedenis van deze stad zijn er sporen achter gebleven waaraan de stad vandaag de dag haar unieke karakter dankt. De middeleeuwse invloeden zijn niet alleen terug te vinden in de stadsmuren maar ook in de stadsplanning. Wanneer men door de stad wandelt ziet men deze invloeden terug in de smalle straatjes en steegjes en in de architectuur van kerken, paleizen en torens van grote artistieke en monumentale waarde. Ook kunt u drie uitzonderlijke musea bezoeken in Volterra: een kunstgalerie, een museum voor Etruskische kunst en een museum voor heilige kunst. Naast het indrukwekkende landschap maakt de eigenaardige lokale kunstnijverheid een bezoek aan Volterra de moeite meer dan waard.

Pisa

De stad Pisa is met name bekend vanwege haar schuine toren (Torre pendente), Piazza dei Miracoli en de indrukwekkende kathedraal. De toren van Pisa is in feite een beltoren die geheel door wit marmer wordt bedekt. De bouw van de toren nam 200 jaar in beslag vanwege het grondwaterpeil. Vandaag de dag is de toren van Pisa een van de meest bekende iconen van Italië. De toren van Pisa gaat elk jaar 1,5 millimeter schuiner staan. Volgens deskundigen blijft de toren overeind tot aan het jaar 2100 zonder dat er enige aandacht of extra werk aan het grondwaterpeil nodig is.