HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Saturnia

SPA, en echt Maremma

Saturnia en de thermische baden

Saturnia is een kleine spa-stad, gesitueerd op een heuvel met een uitzicht op de heetwaterbronnen. De stad ligt vlakbij de ruines van een Etruskische necropolis, langs de Romeinse weg Clodia die ook wel de Via delle Terme wordt genoemd, tussen de Via Cassia en Via Aurelia in.
De naam Saturnus ontleent zich aan de Romeinse god Saturn(us). De legende gaat dat er veel oorlogen waren en dat Saturn een bliksemflits naar de aarde stuurde die de oorsprong vormde van de heetwaterbronnen. Deze bronnen met water zouden de vrede tussen de mensheid bewaren.
De antieke oorsprong van Saturnia is vandaag de dag nog goed zichtbaar bijvoorbeeld in de prachtige Romeinse portaal uit de 2de eeuw voor Christus die doorgang biedt aan in de oude muren van de stad, gebouwd door Aldobrandeschi. Wat vooral bekend is aan Saturnia is de spa met haar thermische baden. Deze spa bestaat uit een aantal bronnen die een groot gedeelte van de heuvels van Monte Amaiya dell”Albenga beslaan Deze wateren werden al door de oude Romeinen op waarde geschat en hebben therapeutische en helende krachten. De gemiddelde temperatuur is 37.5 C graden. Naast deze thermische baden zijn er ook fitness centra.
Saturnia en haar thermische baden zijn een groot goed van de streek Maremma in Toscane. Het wilde landschap en het glorieuze verleden van dit gebied maken dit tot een uitstekende vakantiebestemming.