HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Montepulciano

een prachtige middeleeuwse dorpje

Gelegen tussen de Val di Chiana en Val d’orcia ligt Montepulciano, een typisch Toscaans stadje in de provincie Siena met 14,000 inwoners. De naam Montepulciano bestaat uit twee woorden, berg en vloed, die afstammen van de leider van de Purth.

Montepulciano wordt omgeven door olijfbomen, wijngaarden en het woud van Val di Chiana. Dit dorp, omringd door middeleeuwse muren, is zonder twijfel een van de mooiste middeleeuwse stadjes in Toscane en bevindt zich 600 meter boven de zeewaterspiegel. Montepulciano is onder toeristen goed bekend om haar Renaissance paleizen en indrukwekkende kerken.

Een belangrijk en traditioneel evenement van dit stadje is de Bravio delle Botti, een race die teruggaat tot de 14de eeuw. Ieder jaar wordt op de laatste zondag van Augustus, ter ere van de beschermheer Sint Jan de onthoofde, door de twee hoofdstraten van Montepulciano een evenement gehouden waar deelnemers uit de acht Contrade- wijken van Montepulciano - in een race wijnvaten voortduwen. Tijdens dit evenement wordt de stad rijkelijk versierd, wapperen mensen met vlaggen en wordt er een optocht door de stad gehouden voordat de race begint. De strijd is steeds tussen twee mensen die elk een wijnvat van 80 kg voortduwen. Het startpunt is Colonna del Marzocco Piazza Grande wat zich voor de Dom van Montepulciano bevindt. De winnende Contrade is degene die het eerst het eindpunt bereikt en wint de prijs Bravium of Bravio: een kleed is waarop het beeld van de beschermheer van de stad is afgebeeld. Il Bravio delle Botti is een goed excuus om een van de meest prachtige stadjes in Toscane te bezoeken.