HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

het prachtige historische centrum

Lucca bezoeken betekent een sprong maken naar het verleden in de smalle straatjes van een van de best bewaarde historische centra van Toscane. Geniet van lokale gerechten in een typische taverne en ga naar de vele culturele activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd. Iedereen die naar Lucca gaat wordt verrast door de rust van het historische centrum en zijn omgeving. 

Het bezoek aan Lucca kan beginnen met een wandeling over de stadsmuren, die tussen de 16e en 19e eeuw gebouwd en gebruikt zijn. Zij zijn het echte symbool van de stad die wereldwijd erkend zijn vanwege hun uniciteit. De stadsmuren die tot op de dag van vandaag intact zijn gehouden zijn bij de bewoners erg in trek om er hun vrije tijd door te brengen, onder de schaduw van de oude bomen.

Lucca wordt ook wel de stad van de honderd kerken genoemd vanwege het aantal gebedshuizen uit verschillende tijdperken binnen de muren. Deze bijnaam is niet verwonderlijk als men weet dat naast de vele officiële kerken ook veel gebouwen hun eigen privékapel hebben.