HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Land van goud temidden van de glooiende Toscaanse heuvels en vruchtbare geboorteplaats van bekende persoonlijkheden

Arezzo, modern en ijverig, de stad van de kunst van het verleden en het heden, waar de geniale creativiteit van Arezzo wordt uitgedrukt in de antieke smaken van de keuken, in het handwerk van hoge kwaliteit en in de ervaring van de goudsmid die de stad beroemd heeft gemaakt over de hele wereld als de stad van het goud.
Het huidige centrum heeft nog steeds de charme van het roemruchte verleden en de belangrijkste monumenten zijn verrijkt door de werken van de grote middeleeuwse en renaissance kunstenaars, zoals Cimabue, Piero della Francesca, Andrea della Robbia en Giorgio Vasari.

Arezzo, tevens geboorteplaats van de grote dichter Francesco Petrarca, heeft een internationale faam ervaren, evenals een natuurlijke fase van een beroemde film: "La vita è bella" van Roberto Benigni. De mooiste bezienswaardigheden van de stad zijn de filmset van sommige scènes geweest.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere de Basilica di San Francesco (San Francescokerk) bekend om "La Leggenda della Vera Croce" (Legende van het Ware Kruis) van Piero della Francesca, de Piazza Grande, het schuin aflopende hoofdplein waar elk jaar de Giostra del Saracino (Saracenen steekspel) en waar maandelijks een van de grootste antiekmarkten van Italië wordt gehouden, de Duomo di San Donato, het Fortezza Medicea, de Museo di arte Medioevale e moderna en nog veel meer!