HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Vendicari, Pantalica, Marzamemi

Zuid-Sicilië aantrekkelijkheid: Vendicari, Pantalica, Marzamemi

Het natuurreservaat van Vendicari is nu een van de meest belangrijke humide zones van Europa waarvan het belang, vanuit een naturalistisch oogpunt, internationaal is erkend. 

In het natuurreservaat van Vendicari leven honderden soorten vogels die elk jaar deze plek kiezen als tussenstop op weg naar hun broedplaats. Het reservaat is ook een van de weinige plekken waar het nog steeds mogelijk is om de typische Mediterraanse flora in al haar glorie te bewonderen. Ook is de “Tonnara” een bezoek waard, die tot de Tweede Wereldoorlog in gebruik werd genomen. De Necropolis van Pantalica is een van de belangrijkste prehistorische gebieden van Sicilië, en is van belang om de overgang van de Bronstijd naar de IJzertijd op het eiland te begrijpen. De oorspronkelijke bewoners van Pantalica werden door de antieke schrijvers "Siculi" genoemd. Het meest indrukwekkend is de necropolis met 5000 graven die uitgehakt zijn uit de rotswanden van de canyon die gevormd is door de rivieren Anapo and Bottiglieri. Deze enorme prehistorische begraafplaats staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Marzamemi is een schattig vissersdorp. De naam komt van Marsa al-Hamam wat "Duivenbaai" betekent, omdat deze kleine vogels in Marzamemin uitrusten tijdens hun migratie. 

Het dorp is rondom de werf ontstaan en vervolgens ontwikkeld tot een vissershaven. Er wordt hier nog steeds op grote schaal op tonijn gevist, een van de meest belangrijke activiteiten in Sicilië.