HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Scopello en natuurreservaat van Zingaro

verborgen paradijs van Sicilië

Scopello en het natuurreservaat ‘dello Zingaro’ -ScopelloScopello is een klein dorp dat in de 18e eeuw gebouwd is rondom een typische "Baglio" dat, ondanks dat het een vakantieoord is geworden, zijn puurte heeft behouden. Scopello is misschien het meest charmante en pittoreske plaatsje aan de Golf van Castellammare. Het heldere water is heerlijk om in te zwemmen waarbij de prachtige rotsachtige bodem en de rijke onderzeese vegetatie te zien zijn.
Wandel door de straten van Scopello met de geur van jasmijn die tot november bloeit.Riserva dello Zingaro Het eerste voorbeeld van een integraal natuurreservaat in Sicilië is de Riserva Naturale dello Zingaro, waarbij 7 kilometer aan kustlijn zijn beschermd evenals 1.700 hectare aan ongerepte natuur. Het gebeid kan alleen te voet worden bezocht: niets mag de rust verstoren van de 40 soorten vogels die hier nesten (zoals de Bonelli-arend, buizerd, rode wouw, torenvalk) en de inheemse fauna. Veel planten die hier groeien zijn zeldzaam en karakteristiek voor dit gebied; de bomen die op de heuvels binnen de reserve groeien zijn de Sint-Jansbroodboom, olijfbomen, essen, en planten als wolfsmelk.
De Riserva dello Zingaro staat bekend om de diepblauwe zee, de rustige inhammen die beschermd worden door steile klippen waarboven haviken rondcirkelen op zoek naar hun prooi en voor het water, rijk aan vis en onderwater grotten, Maar niet alleen dat. Het reservaat bevat enkele toppen die een hoogte bereiken van 1000 meter en er is een grot (Uzzo) waar tekenen van leven zijn te vinden van 8000 jaar geleden.