HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Piazza Armerina, Villa romana del Casale

en het prachtige mozaïek.

Romana del Casale is een laat-Romeinse villa waarvan de ruïnes vlakbij Piazza Armerina op Sicilië liggen. De mozaïeken met hun unieke rijkdom en variatie maken Villa Romana del Casale een waardevolle edelsteen van de kunstgeschiedenis. De villa staat dan ook sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Veel vertrekken van de villa hebben een vloer van gekleurd mozaïek. Er zijn duidelijke stilistische verschillen tussen de mozaïeken. Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat ze in verschillende tijdperken zijn vervaardigd, maar eerder dat er sprake was van verschillende werkmannen die verschillende stijlen volgden.

Verschillende archeologen nemen aan dat de villa in het bezit was van hooggeplaatste lieden in de hiërarchie van het Romeinse Rijk (zoals consuls), terwijl anderen menen dat de villa toebehoorde aan de keizer M. Valerius Maximianus, ook wel Victor Herculeos genoemd.