HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

strategische eiland van de Feniciërs

Mothia, het eiland van de Feniciërs. Mothia of Mozia is een rijk en strategisch gelegen eiland van de Feniciërs dat met het vasteland is verbonden door een smalle weg onder het wateroppervlak die alleen begaanbaar is bij ep. Anders brengt een boot u binnen enkele minuten aan de overkant. Het eiland Mozia (of ook Mothia Motya) ligt in een lagune die zich voor bijna 45 hectare uitstrekt tussen de noordkust van Sicilië, Marsala en de zoutplannen van Trapani. Sinds 1984 zijn de eilanden van de lagune van Marsala beschermd natuurgebied. Het eiland (tegenwoordig San Pantaleo) is een kleine schat aan natuurlijk en archeologisch erfgoed, verbonden met de familie Whitaker, welgestelde Engelse kooplieden die het eiland kochten aan het begin van de 20e eeuw en opdracht hebben gegeven voor de opgravingen die de kunstschatten aan het licht hebben gebracht.

De tour naar Mozia gaat gepaard met een bezoek aan de Villa Whitaker, tegenwoordig een museum waar niet alleen 10.000 objecten liggen tentoongesteld die tijdens de opgravingen zijn gevonden, maar ook het prachtige marmeren Griekse standbeeld van de Jongeman van Mozia uit de 5e eeuw v.C., ontdekt in 1979.

Accommodaties in deze omgeving:

Villa Acquamarina - Marsala (Trapani)