HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Menfi, Segesta en Selinunte

archeologische site van Sicilië

“De tempel van Segesta tekent zich op wonderbaarlijke wijze af met z’n 36 Dorische zuilen en het immense groene gordijn als achtergrond van het enorme monument, staand, alleen, in dit onbegrensde land.” Guy de Maupassant.

De stichting van Segesta stamt uit de prehistorie, vóór de Fenicische en Griekse kolonisatie. Vergilius beschrijft het mysterieuze volk van de Elymiërs als de oorspronkelijke bewoners. De tempel die waarschijnlijk in de drie laatste decennia van de 5e eeuw v.C. is gebouwd op een rotsachtige vlakte is een van de meest perfecte overgebleven voorbeelden van Dorische architectuur. Enkele tientallen meters boven de tempel ligt de Monte Barbaro met het volgende tafereel: een halve cirkel met een diameter van 60 meter en trappen. Vanaf dit theater kunt genieten u van een uitzicht over het dal. SelinunteSelinunte is het grootste archeologische park van Europa, met 270 hectare aan cultuur en geschiedenis om te ontdekken. De uniciteit van Selinunte komt door de grote hoeveelheid ruïnes, hun grootte en kwaliteit. Dit is elders moeilijk te vinden in de westerse wereld. De overblijfselen van de stad liggen in het territorium van de gemeente van Castelvetrano, in het zuiden van de provincie van Trapani.