HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Favignana, Marettimo en Levanzo: Egadi Eilanden

de geschiedenis van "Mattanza"

Favignana en “La Mattanza”

Op enkele kilometers van de ‘punt’ van Sicilië (de kust van Trapani) ligt de eilandengroep van de Egadi of de Egadische Eilanden. Favignana is het grootste (ongeveer 20 km2) en belangrijkste eiland: een ideale plek voor zeeliefhebbers en gezinnen met helder water, spectaculaire klippen, prachtige grotten, stranden, romantische baaitjes, vissersdorpjes en antieke forten, naast moderne toeristische voorzieningen. Een eiland waar eeuwenlange tradities, zoals op tonijn vissen in de “tonnara”, nog steeds bestaan. De tonijnvangst met de klassieke “Mattanza” is tussen april en juli een van de attracties van het eiland. Het is niet alleen een vistechniek maar eerder een antiek ritueel dat gepaard gaat met gebeden en liederen, waarbij de wrede dood van de tonijn gelijk staat aan het levensonderhoud van de vissers en hun families. De prachtige baai van Favigana is het logische startpunt om het hele eiland te verkennen met een spectaculaire en ruige kustlijn, van steile rotswanden tot romantische witte zandstranden, zachte inhammen en wilde klippen, geheimzinnige grotten en betoverende eilandjes. Kortom, het decor van een ansichtkaart. Enkele plekken die we kunnen noemen die een bezoek waard zijn om er enkele perfecte dagen van rust en ontspanning door te brengen zijn: het kleine strand van Cala d'Azur en het wilde strand van Lido Burrone (allebei aan de zuidkust), het schattige Cala Rossa en charmante Cala del Bue Marino (in het oosten), terwijl in het westen en veel minder verstedelijkt, Cala Rotonda, Cala Grande en vele andere stranden te vinden zijn. Zoals eerder genoemd zijn er ook veel grotten die bezocht kunnen worden tijdens een mooie boottocht: de Grotta Azzurra, vanwege de blauwe kleur, de Grotta dei Sospiri en de Grotta degli Innamorati (geliefden), zo genoemd vanwege twee identieke rotsen die tegen de muur naast elkaar staan . Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor duikliefhebbers. Kortom, een eiland voor een rustgevende vakantie met al het mooie van de Middellandse Zee.


Marettimo

Marettimo is het verste, hoogste, meest bergachtige en wildste eiland met veel boten vissershuisjes en zonder bomen. Er is niet eens een geasfalteerde weg. Waar u ook kijkt ziet u struiken tijm en veelkleurige scholen vis. 's Zomers, in het noorden van het eiland bij de Punta Troia, moet de Grot van de Kameel worden bezocht, waarbij een opening, met een bijzondere lichtval op het heldere water, rode anemonen te zien zijn. Een andere excursie is die over land; een wandeling naar het kasteel waar je een prachtig uitzicht hebt op de Punta Troia, inclusief bloeiende kappertjesplanten. Andere bezienswaardigheden zijn de lage punten en het bassin met helder water, vol met vissen achter Punta Martino. Vanaf de haven strekt zich het typische vissersdorp zich uit met kleine huisjes en klimplanten: wandel door de stenen straten tot aan de Romeinse ruïnes, door het pijnboombos, of ontdek de kust per muilezel.


Accommodaties in deze omgeving:

Nido del Pellegrino - Favignana