HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

een pittoresk dorpje aan Mediterraneo

Cefalù is een van de meest pittoreske dorpjes van Sicilië: een vissersdorpje in de zon van de Middellandse Zee. In Cefalù valt er elke dag iets nieuws en unieks te ontdekken. Een wandeling door de steegjes van het oude centrum die "vaneddi" worden genoemd, brengt ons terug naar een glorieuze geschiedenis waarvan nog veel sporen zijn overgebleven zoals de Dom van Cefalù. Deze indrukwekkende kerk in Normandische stijl is bijna 900 jaar geleden gebouwd door Rogier II van Sicilië, en is nog steeds een van de belangrijkste historische bouwwerken van Italië. 
Het heeft een pronkerige façade met aan weerszijden twee massieve torens en is aan de rechterkant op elegante wijze gedecoreerd met bogen en loggia’s. 

Overblijfselen van het dagelijks leven worden geïllustreerd door het middeleeuwse washuis, waar vrouwen tot aan de vorige eeuw hun kleren kwamen wassen in een beek die vanaf de burcht naar de zee stroomt. Dan is er ook het adembenemende uitzicht op de resten van de Tempel van Diana en het Kasteel, om nog maar te zwijgen van de megalithische muren en vele kerken.

Onder Cefalù, in het binnenland van Sicilië, ligt de bergketen Madonie, bedekt met olijfbomen, beuken, kastanjebomen, zeldzame bloemen en planten en juweeltjes van middeleeuwse dorpen, boordevol historie en tradities, zoals Castelbuono, Geraci Sicula, Polizzi Generosa, Isnello.