HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Agrigento

en de enorme Tempels

De tempels van Agrigento zijn een fraaie getuigenis van de rijkdom van een van de meest belangrijke Griekse kolonies in het Westen. Het antieke Agrigento lag verspreid over een groot gebied en staat nu bekend als de Tempelvallei dankzij het grote aantal religieuze huizen en gebouwen dat de rijkdom en culturele ontwikkeling tot de vierde eeuw v.C. weerspiegelt.
Het prachtige landschap wordt gekenmerkt door olijfbomen en amandelbomen, die nog steeds het archeologisch gebied omgeven, misschien wel net als eeuwen geleden toen ze golden als inspiratiebron voor dichters en filosofen als Pindarus en Empedocles.

Het park van de Valle dei Templi is 1300 hectare groot en bezit een bijzonder architectonisch erfgoed waaronder de ruïnes van de antieke stad Akragas en het land eromheen tot aan de kust. De Tempelvallei is in 1977 door UNESCO tot Cultureel Erfgoed verklaart en is met ongeveer 450 hectare een van de grootste archeologische gebieden van de Middellandse Zee.

Eraclea Minoa - Scala dei Turchi

Vijf kilometer zandkust, vlak, schoon, gevormd door de golven van de zee – een fijne plek: dit is het strand van Eraclea Minoa in de provincie van Agrigento. Het ligt aan de voet van een kalkrichel die Zwart Hoofd wordt genoemd welk bovenaan een archeologisch gebied ligt met de resten van een Hellenistische stad. Daar is een klein theater dat een spectaculair uitzicht biedt over de zee horizon en over het prachtige strand dat zich uitstrekt zover het oog reikt, totdat het wordt onderbroken door het beschermde natuurgebied bij de monding van de Platani rivier. Langs het strand zijn er pijnboombossen en duinen en ze te beschermen, bedekt met Mediterraanse vegetatie. Het strand, vanaf het archeologisch gebied, kan worden bereikt door een pad te volgen langs de plooien van de witte rots, of via de SS115 (volg de verkeersborden, de gemeente is Cattolica Eraclea).