HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Sinis, Cabras and Tharros

Vijver van Cabras

Vanaf het dorp Cabras is er een lange schilderachtige route die langs de zuidelijke kust van de vijver slingert, die te voet of met de fiets bereikbaar is.
Tijdens de wandelingen kunt u verschillende soorten trekvogels zien, van flamingo's tot reigers, van meerkoeten tot verschillende soorten steltlopers.
De vijver staat ook bekend om zijn lokale vissoorten, in de eerste plaats de mul "van Pontis" die door heel Sardinië wordt gewaardeerd vanwege zijn vlees dat, dankzij het bijzondere zoutgehalte en de watertemperatuur, een onmiskenbare en onherhaalbare smaak heeft; om dezelfde reden is zijn bottarga vandaag te vinden op de tafels van de beste restaurants ter wereld en wordt hij "Oro di Cabras" genoemd.
In het verleden is de vijver meerdere malen overstroomd door een deel van de stad Cabras, bekend als "Veneziedda" (van het Sardische "Klein Venetië") om deze reden. Tegenwoordig is de vijver een naturalistische oase die wordt gewaardeerd om zijn fauna en een belangrijk vliegwiel voor de economie van Cabras en het hele schiereiland Sinis.

Tharros

Aan de zuidkant van de Golf van Oristano, in centraal-westelijk Sardinië, staat een van de belangrijkste en meest suggestieve archeologische erfgoed van de Middellandse Zee.
De ruïnes van de oude stad, gesticht in de achtste eeuw voor Christus en verlaten in XI d.C., ontstaan ​​in de zuidelijke zijtak van het schiereiland Sinis, op het grondgebied van Cabras. Het 'luchtmuseum' is een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de zee en begrensd door de landengte van Capo San Marco en de heuvels van het dorp San Giovanni di Sinis en Su Murru Mannu (grote snuit), waarboven u de oudste overblijfselen van het nuragische dorp vindt, verlaten voor de komst van de Feniciërs.