HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Sant'Antioco en Carloforte

twee wilde eilanden nog te ontdekken!

Carloforte

Het eiland San Pietro is, voor uitbreiding, 51 km2, het tweede eiland van de Sulcis-archipel. De kusten zijn hoog en rotsachtig, worden gewassen door een heldere zee, terwijl het interieur wordt bedekt door een dikke mediterrane struik, Aleppoden, rozemarijn en dwergpalm. In zijn klippen nestelen de Corsicaanse meeuw en de havik.

Carloforte is de enige stad op het eiland. Het werd gesticht door een kolonie Ligurische vissers uit Tabarka, een eiland voor de kust van Tunesië. De Ligurische oorsprong van zijn inwoners kan worden gevonden in het dialect, in de tradities, in de gewoonten, in de stadsplanning van de stad, zoals te zien is door een bezoek aan het historische centrum.
Het eiland San Pietro kan worden bereikt met de veerboot, ongeveer 30-40 minuten oversteken, van Calasetta of van Portoscuso.

De noordelijke en westelijke kust van het eiland San Pietro is het wildste en meest ongerepte. Het wordt gekenmerkt door de opeenvolging van uitsteeksels en uitsparingen die naar de zee vallen, met hoogten die zelfs 150 meter bereiken.
Het enige strand aan de westkust is La Caletta, dat ook het grootste is.

Sant' Antioco

Sant'Antioco ligt in de provincie Carbonia-Iglesias en is eigenlijk een klein eiland dat via een kunstmatige landengte met Cagliari (90 km) verbonden is; binnen dit gebied vinden we zowel de gemeente Sant'Antioco, zowel die van Calasetta als de toeristische dorpen Maladroxia en Cussorgia.

Tot op de dag van vandaag lijkt het een vissersdorp te zijn ontstaan ​​uit een impressionistische aquarel, met zijn kleurrijke huizen omringd door de overblijfselen van een bolwerk uit de Savoie.

Sant'Antioco staat op een oude Fenicische kolonie en vandaag ziet het eruit als een vissersdorp ontstaan ​​uit een impressionistische aquarel, met zijn kleurrijke huizen omringd door de overblijfselen van een bolwerk uit Savoye.

Sant'Antioco ligt in de provincie Carbonia-Iglesias en is eigenlijk een klein eiland dat via een kunstmatige landengte met Cagliari (90 km) verbonden is; binnen dit gebied vinden we zowel de gemeente Sant'Antioco, beide die van Calasetta, dat de toeristische dorpen van Maladroxia en Cussorgia en in de buurt zijn er ook twee onbewoonde eilandjes: de Toro en de Vacca.

Bezoek zeker de baaien, de kreken en de mooiste stranden van het gebied, geschikt voor het hele gezin, te bezoeken, mag u niet missen:
Cala Sapone, de Spiaggia Grande, Porto della Signora, Capo Sperone,
Porto Sciusciau.

Alle plaatsen die in de zomer de vakantie nog interessanter maken vanwege de verschillende activiteiten om te doen: van wandelen, snorkelen tot excursies, tot verkenningen van zeegrotten.

Accommodaties in deze omgeving:

Poecylia Tech Free Resort