HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Porto Torres & Isola dell'Asinara

Hoge kustlijnen en ongerepte natuur

Porto Torres, gelegen op een vlakte die helt richting de zee van de Golf van Asinara, is een van de belangrijkste centra in Noord-Sardinië. De menselijke aanwezigheid op het grondgebied van de stad dateert uit de prehistorie, zoals blijkt uit sommige prehistorische dorpen en de vele nuraghi en begraafplaatsen in het gebied.
Op het grondgebied van Porto Torres bevinden zich archeologische complexen zoals Terme Centrali (centrale termen) genaamd "Palazzo di Re Barbaro". In de buurt van de archeologische site is de "Antiquairium Turritano" museum, waar de originele keramische artefacten, marmeren beelden en mozaïeken worden tentoongesteld die gevonden waren tijdens opgravingen op het aangrenzende terrein van Colonia Iulia Turris Libisonis.
U kunt een bezoek brengen aan Terme Maetzke, die hun naam danken aan de archeoloog die tussen 1958 en 1961 de opgravingen beheerde, de Romeinse brug en de kleine kerk van San Gavino a Mare.
Porto Torres heeft een belangrijke haven die verbinding biedt met Genua, Marseille en Spanje.

Asinara
is een Nationaal Park en een eiland dat behoort tot de gemeente Porto Torres. Het heeft een oppervlakte van circa 51 km² en is de vijfde grootste Italiaanse eiland (met uitzondering van Sicilië en Sardinië) en derde van Sardinië..
Asinara is grotendeels bewaard bewaard gebleven dankzij de historische gebeurtenissen die hebben geleid tot isolering. De mens was er aanwezig tijdens het Neolithicum en de Middeleeuwen, maar vestigde zich daar permanent pas sinds 1600, met een gemeenschap van herders en vissers. De laatste werd verwijderd in 1885, toen het hoofdgevangenis van het Koninkrijk Italië werd opgericht, die aan de strafkolonie werd toegevoegd.
Het eiland werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangenis kamp van de Oostenrijks-Hongaarse soldaten en vanaf de jaren '70 tot de oprichting van het Nationaal Park in 1997, de thuishaven van een van de belangrijkste nationale gevangenissen met hoge veiligheid.

Van deze gebeurtenissen zijn belangrijke bewijzen bewaard gebleven: het kustplaatsje Cala d'Oliva, met de lage witte gebouwen; De Cala Reale site, met het oude ziekenhuis, die ook dienst deed als een occasionele residentie van de koninklijke Savoy; het gebied van Fornelli, waarbij benadrukt de voormalige maximaal beveiligde gevangenis dual rechter met cellen aangebracht langs de lange gangen.

Het eiland is bergachtig, met hoge en ruige kustlijnen, afgewisseld met stranden en baaien. Er zijn weinig bomen vanwege de droogte op het eiland. De naam van het eiland is afgeleid van het woord asino (ezel). Je komt hier namelijk zeldzame, wilde albino ezels tegen.