HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Nuraghe van Barumini en Giara di Gesturi

Italiaanse prehistorische plaats en de wilde paarden van Sardinië

Nuraghe di Barumini - Oristano

Nuraghe Barumini (Oristano) staan op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Op het hele eiland bevinden zich ongeveer 7.000 Nuraghi. Deze unieke monumenten staan voor een antieke en vooral mysterieuze cultuur van de 16e tot aan de 15e eeuw v. Chr.

De Nuraghi zijn opgebouwd van droog op elkaar geplaatste brokken steen tot kegelvormige torens die macht en kracht uitstralen. Nu zijn het archeologische plaatsen waar je de charme van antieke rituelen en het huiselijk leven kunt beleven.

Giara di Gesturi

De Giare zijn gelegen gebieden uitgerust met bastion muren en dijken die voorheen niet toegankelijk waren. Vergelijkbaar met de Mexicaanse mesas, denken veel archeologen dat ze zijn gebruikt door de Sardijnse mensen als het laatste bastion van verzet tegen de binnenvallende Carthagers en vervolgens de Romeinen.De Cavallini della Giara (Giara paarden), behoren volgens een onderzoeker niet tot een inheemse soort, maar zijn verre nakomelingen van het eerste ras van de paarden die door de Feniciërs naar Sardinië zijn gebracht. De Cavallini della Giara zijn de laatste overlevende voorbeelden en behoren momenteel tot de symbolen van Sardinië. Ze worden gekenmerkt door een schofthoogte van ongeveer 125/135 cm als volwassen mannetjes (vrouwtjes zijn iets kleiner), de vacht, donker bruin of zwart, staart en manen lang en dik, amandelvormige ogen en zijn voorhoofd bedekt met een lange spie. Hun aantal is nu ongeveer 550.