HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Costa Smeralda

De mooiste stranden van Sardinië

Bij Costa Smeralda denken we meteen aan Porto Cervo en de beroemde stranden zoals Cala di Volpe, Cala Capriccioli, Golfo Pevero, en Liscia Ruja.
De 80 kilometer lange kust heeft echter veel meer te bieden dan luxe, nachtleven en grote jachten! Bijvoorbeeld het Spiaggia del Principe, een verborgen halvemaanvormige baai met ondiep helder water, gelegen tussen geurige struiken en kalkstenen rotsen. Of de Spiaggia delle Piscine, op 1 km van Spiaggia di Costa Serena. Het water is kristalhelder en heeft een smaragdgroene kleur en het zand is zeer fijn. Een interessante bestemming voor surfers en kiters is Porto Pollo, waar er scholen zijn die ook sportartikelen verhuren.

Vanaf Palau kunt u de boot nemen naar het Maddalena Archipel. Maar bezoek zeker eerst Capo d'Orso, waar de constante wind vorm heeft gegeven aan granieten stenen en daarmee een spectaculair sculptuur heeft gecreëerd in de vorm van een beer (orso) met het hoofd (capo) gericht op de eilanden.
Als we Palau voorbij zijn, komen we terecht in een ander pittoresk landschap in Padula Piatta, een lang strand van spierwitte, grove zand.