HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Alghero, Stintino and Castelsardo

mooie stranden, uitstekende zeevruchten, wijnmakerij ... welkom in Sardinië!!

Wandeling in Stintino

Het leuke oude vissersplaatsje Stintino heeft een rijke geschiedenis en is omringd door mooie natuur. De hoogtepunten zijn de oude parochiekerk met waardevolle kunstwerken en de gouden stranden met kristalhelder water.

In Stintino worden activiteiten als wandelen en fietsen steeds populairder. In het voorjaar biedt het eiland een prachtig groene omgeving en in de zomer bloeien er schitterende bloemen.


Alghero

In Alghero (ook wel bekend als ‘het kleine Barcelona’) zijn vandaag de dag nog sporen te vinden van haar Catalaanse verleden: in het historische centrum en op de prachtige stranden.

Het is een moderne stad met een sterke culturele en historische traditie. De Spaanse invloeden zijn te zien in de straten, vol details van de Aragonese veroveraars, maar ook in de mensen en aan de aanwijsborden, die zowel Italiaans als Catalaans zijn (soms zelfs alleen Catalaans).


Castelsardo

Castelsardo is een pittoresk stadje aan zee. Vroeger fungeerde het stadje als verdedigende vesting en als een strategisch punt van controle. In het oude centrum zijn nog steeds de kenmerken van de middeleeuwse vestingstad te zien, met enorme vestingmuren, steile trappen en smalle straatjes.
Een aanrader is het Doria-kasteel, wat nu een museum is. Op korte afstand van het kasteel staat de 14e eeuwse kathedraal van Sant’Antonio, met zijn hoge klokkentoren bedekt met kleurrijke majolica tegels en met uitzicht op de zee.