HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Monferrato

Monferrato, een juweel in de heuvels

Monferrato

Het gebied, bijna geheel heuvelachtig van aard, is opgenomen in de provincies Alessandria en Asti en strekt zich naar het zuiden tot aan de voet van de Ligurische Apennijnen op de grens met de metropool Genova.

In 2014 werd het samen met Langhe en Roero opgenomen in de UNESCO-lijst van bezittingen.

Deze regio is beroemd om haar wijnen. DOC Monferrato wijnen kunnen verdorven naar generieke soorten Rood en Wit en de meest gebruikte zijn autochtone druivenrassen zoals Barbera en Nebbiolo, terwijl de internationale zijn Cabernet, Sauvignon, Merlot en Pinot Noir.

Monferrato Bianco als Favorita en Cortese, samen met Chardonnay, Sauvignon en Müller-Thurgau


Asti

De belangrijkste stad hier is Asti.

Asti is een Italiaanse stad en hoofdstad van de gelijknamige provincie Piemonte en al hoofdstad van de oude Astesana.

De stad is over de hele wereld bekend om zijn wijnen, in het bijzonder de mousserende Asti: September, er wordt gehouden een van de belangrijkste wijnwedstrijden in Italië genaamd de Douja d'Or.

Beroemd is ook het historische Palio, een van de oudste evenementen in Italië, die in september plaatsvindt en culmineert met een paardenrace

In de afgelopen jaren het Festival delle Sagre astigiane, een eet- en wijnevenement gehouden in Asti de week na het Palio, Heeft ook een nationaal belang op zich genomen, waar meer dan 40 pro-loco van de provincie hun gastronomische specialiteiten aanbieden, vergezeld van DOCG-wijnen uit Asti.

Accommodaties in deze omgeving:

Cascina Spinerola